Közgyűlés - Szervezik a járási hivatalt, a város ötvenhét köztisztviselőt ad át

Dunaújváros - Nyolcvanhét fős kormánytisztviselői karral áll fel a járási hivatal Dunaújvárosban január elsejére. Egyebek mellett erről is szó volt a közgyűlés csütörtöki, soron kívüli ülésén.

Körmendi Erzsébet

A közgyűlés felhatalmazta Cserna Gábor polgármestert az önkormányzat és a kormányhivatal közötti megállapodás aláírására. A dunaújvárosi városháza B-épületének nagy része járási hivatalként működik majd 2013. január elsejétől.  Dunaújváros ötvenhét köztisztviselőt ad át a kormányhivatal tisztviselői és munkavállalói állományába január elsejétől.

A képviselők júniusban döntöttek úgy,  hogy segítik a helyi mozi fejlesztését, egy digitális vetítőgép vásárlásához szavaztak meg támogatást a Mozicentrum Kft.-nek. A támogatási szerződés aláírása előtt azonban kiderült, hogy a cég közel tízmilliós díjhátralékot halmazott fel a DVCSH-nál és iparűzési adótartozása is van. Az utóbbit rendezték a mai közgyűlés előtt, ám Szepesi Attila gazdasági alpolgármestert nem győzte meg a két ügyvezető: Szalai Attila a gépvásárlási konstrukcióval, Verasztó Sándor egyebek mellett nézőszámokkal próbálta bizonyítani, hogy képesek lesznek fizetni a vetítő rájuk eső részét, közben tudják  törleszteni az önkormányzatnak  a támogatást, és rendezni a DVCSH-s tartozást is.  Szepesinek azonban  továbbra sem tetszett a  konstrukció, és a tartozások  láttán kétségbe vonta azt is, hogy a mozi képes lesz a havi több millió forintos törlesztések kitermelésére. Az alpolgármester  javaslata - mivel a mozi szerinte politikai kérdés -, hogy vegye meg az önkormányzat a vetítőt és adja bérbe a Mozicentrumnak jelképes áron, mondjuk ezer forintért... Az új javaslat miatt a közgyűlés elnapolta a döntést.

A Dunaújvárosi Pálhalma Agrospeciál SE  támogatási kérelme mellett érvelt Hingyi László: a klub átvette a 15-16 éves korosztályt is, ezzel költséget vállalt át  az önkormányzattól és  komoly utánpótlásnevelés van Pálhalmán. Nem évekre, hanem három hónapra kérik a pénzt, január végéig visszafizetik. A közgyűlés végül a kért  25 millió helyett 15 millió forint támogatást szavazott meg a  sportegyesületnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!