Hatodszor is sikeres!

Mezőfalva - A falu legnagyobb, immár háromnapos rendezvénysorozata idén sem jöhetett volna létre a szinte megszámlálhatatlan helyi önképzőkör és egyesület nélkül, akik a műsor velejét adták.

Pekarek János

- Nem lesz hosszú! - vigasztalta Márok Csaba polgármester a VI. Mezőfalvi vigasságokra összegyűlt több ezer embert a rekkenő szombat déli hőségben. Mármint: nem lesz hosszú a megnyitó ünnepség.

De bizony a mezőfalvi makacs ember: ha egyszer elment a falu legnagyobb rendezvényére, akkor aztán egy percet se hagy ki belőle. Jobbára az árnyékban, vagyis foltokban elszórva, de végighallgatták a megnyitó minden percét  ami tényleg nem volt hosszú.

- Itt nagyon nagy esemény ez a nyári ünnep! - említette megnyitójában a polgármester, s ez valóban így van: alig akad olyan család, amelyik ne képviseltette volna magát a háromnapos rendezvénysorozat majd mindegyikén. S a falu első embere joggal utalt a mezőfalviakra olyan jellemző, elszánt összefogásra is - hiszen ez a vigasság sem jöhetett volna létre másképp.

L. Simon László kulturális államtitkár, a körzet országgyűlési képviselője is tartotta magát a hőség diktálta célszerűséghez: tömör beszédében dicsérte a helyi közösségekre, egyesületekre alapozó, igen jó hangulatú fesztivált. 

A megnyitó inkább már csak hagyománytiszteletből maradt szombat délutánra, mivel maga a vigasság már csütörtökön este elkezdődött, mégpedig a művelődési házban rendezett asztalitenisz-versennyel.

Másnap este már az ugyancsak hagyományos helyszínre, az iskola hatalmas hátsó udvarába költözött a rendezvény, ahol fergeteges rock-esttel melegítették be az amúgy sem hűvös  hangulatot: fellépett egy élő legenda, Deák Bill Gyula.

Azután a szombat... Reggeltől az elmaradhatatlan főző- és borverseny kezdődött, gyerekeknek játszódélelőtt és kézműveskedés volt a program, lovaglással és tűzoltó-akadálypályával kiegészítve.

A tűzoltók minden korosztálynál igen népszerűek voltak: időnként párafelhővel enyhítették az agyforraló hőséget.

Ebéd után pedig népdalműsor (Rauf Pál, Ráduly Attila és Mezei Vilmos fellépésével), hastánc, néptánc, gyerekműsor, a kisújfalui (Szlovákia) testvértelepülés táncegyüttese és színjátszó köre, ki mit tud?, mezőfalvi önképző körök műsora, koncert és nosztalgiadiszkó alkotta a tekintélyes hosszúságú és színvonalú műsort.

S akkor még a megszámlálhatatlan helyi egyesületről szót sem ejtettünk - pedig nélkülük igazán nem jöhetett volna létre ez a vigasság!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!