Egyhónapos szünetet tart Tábori Áron

Lorch - Tábori Áron dunaújvárosi motorcsónakos a múlt hétvégén Németországban versenyzett a német bajnokságon. A színhely a Rajna folyó egyik ága volt.

Jankó Árpád

A szombati és a vasárnapi viadal külön-külön is egy komplett  versenynek felelt meg, amelyek  sikereket és nehézségeket is tartogattak a dunaújvárosi motorcsónakos számára. Az első napi szabadedzés fontosnak bizonyult, mert a technikát  hozzá kellett idomítani a gyors folyású  folyóhoz. Az időmérő negyedik helye után az első futamon  Tábori a második pozícióban fordult, de - mivel a budapesti Horváth Attila komolyan ütközött,  haza is indultak - új rajt következett. Itt is maradt a második hely. A folytatásban a harmadik  sikerült.  A vasárnap reggeli  fő futamban is maradt a bronzos  helyezés.  Majd  a második helyért vívott  kemény csatában két bóját  is elvitt  Tábori, ezért diszkvalifikálták.

Ezt követően, az újabb verseny időmérőjén meglett a harmadik hely, de sajnos   az első futamban az elektromos problémáknak kiesés lett a vége. A  további futamokban  az ötödik helyen végzett a Dunaújvárosi  Vízi Sport Club  versenyzője.

 

Ezekután Tábor egyhónapos szünetet tart, ami arra jó alkalom, hogy ismét felkészítsék a hajót, a technikát az augusztusi  négy versenyre, amelynek Drezda és  Berlin mellett  Norvégia és Lengyelország lesznek  a helyszínei.

Ma Rigában rendezik meg a gumicsónakosok  tizenkét órás világbajnoki futamát. A dunaújvárosiak három alakulattal indulnak.

Hungaro-nyúl: Cserni Béla, ifj. Sándor Péter, Lengyel László, Bodrogvölgyi Richárd.
Hungaro-wolf: Törjék Szilveszter, Kisari Gábor, Pikó Petra.
Air-wolf: Gál Roland, Varsányi Viktor, Lukács János  és egy orosz versenyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!