Tettlegességhez vezetett a rossz szomszédi viszony

Garázdaság és zaklatás miatt indult büntetőeljárás csütörtökön a Polgárdi Rendőrőrsön egy 58 éves lepsényi férfi ellen, aki a lepsényi vasúti átjáró hídjánál egy lapáttal támadt szomszédjára, akivel évek óta rossz a viszonya. Az ittas állapotban lévő agresszív férfi végül sérülést nem okozott haragosának, de azt több ízben megfenyegette, melynek a közelben lévők szem- és fültanúi voltak.

duol.hu

Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő pénteken arról tájékoztatott: a két lepsényi férfi között hosszú évek óta rossz a viszony. Az 58 éves büntetett előéletű férfi már többször megfenyegette szomszédját, a Lepsényi Polgármesteri Hivatal 47 éves gondnokát. Azt is mondta neki, hogy felgyújtja a házát, illetve, hogy a családjával együtt megöli. Tettlegességre egészen a tegnapi napig nem került sor.

Csütörtökön délután azonban, amikor a hivatal gondnoka a helyi vasúti átjáró hídjánál a vízelvezető árkot tisztító közmunkásokat felügyelte, ittas állapotban kiabálni kezdett vele az arra bicikliző szomszéd, majd a munkások egyik lapátját felvette, és azzal kezdett a sértett felé közeledni. Ittassága miatt azonban a lapát kiesett a kezéből. Ezt követően puszta kézzel próbálta a szomszédot megtámadni, de annak sikerült kitérnie elől és hárítani az ütéseit, miközben a rendőrséget is sikerült értesítenie.

Amikor a járőrök a helyszínre értek, a férfi még mindig agresszív volt és kiabált a sértettel. A rendőrök ekkor elfogták, és megbilincselték, majd előállították a Polgárdi Rendőrőrsre, ahol garázdaság és zaklatás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi bűncselekmény elkövetését tagadta, szabadlábon védekezik.         

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!