Odafigyelnek a lakókra, fogadóórát is tartanak a városrészi a kmb-sek

Dunaújváros - A hangoskodó szomszéd, a rossz helyen parkoló gépkocsi miatt a körzeti megbízottat keresik meg a lakók. A kmb-s hálózat fejlesztése 2008-ban indult.

Körmendi Erzsébet

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság négy évvel ezelőtt kezdte bővíteni - lakossági igény alapján - a körzeti megbízotti hálózatát. A kapitányság illetékesség területén ugyan folyamatosan dolgoztak kmb-sek, ám elsősorban a vidéki településeken. A városban újdonságnak számított a rendszer, amelynek lényege: minden városrészben működjön kmb-s iroda, és saját rendőrtől kérhessenek segítséget az ott lakók. 

A kezdeti háromról mostanra sikerült hét megbízottra gyarapítani a létszámot - vagyis hét városrészt már lefedett a rendőri hálózat. Óvárosban Hegedűs László, a Béke városrészben Reinicz Gábor, a Kertvárosban Gömöri Pál, a Római körúton Jakus László, a Barátság városrészben Polák Norbert, a Technikumban Spíz Gergely, a vasúton pedig Balássy Sándor a körzeti megbízott. A kmb-sek kéthetente tartanak fogadóórát, mégpedig két órában. Ezekre várják a lakókat, mert érdekli őket minden, ami a városrészükben történik, illetve amiben a rendőrség intézkedhet. Az állampolgári jelzéseket megfelelően kezelik, ha szükséges, továbbítják azokat az illetékes kapitánysági osztálynak.

A körzeti megbízottak közvetlen, napi kapcsolatot alakíthatnak ki a városrészukben élőkkel, így könnyebben eljutnak hozzá az információk, amelyek nemcsak a kmb-s, hanem adott esetben a kapitányságon dolgozók munkáját is elősegítik.  A megbízottak teendője összetett, hiszen azon túl, hogy ellátják rendőri feladataikat, külön figyelmet szentelnek az adott terület  problémáinak, segítik az iskolákat, irányítják a forgalmat,   ha arra van szükség van. A rendőrség nem tud mindenhol jelen lenni, ezért  szeretnék elérni, hogy az emberek ne legyenek közömbösek egymás iránt. Ezt a célt szolgálja egyebek mellett a kmb-s hálózat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!