Tizenhárom éve kiváló az iskolák közötti partnerkapcsolat

Dunaújváros - A diákcsere program keretében a német partner intézmény tizennégy diákját látja vendégül a Dózsa iskola hétfő óta. Érdekes a másfélhetes program...

Körmendi Erzsébet

A Dózsa György Általános Iskola tizenhárom éve ápol baráti és szakmai partnerkapcsolatot a Köln melletti Engelskirchen iskolájával. Egyik évben német diákok látogatnak Dunaújvárosba, a másikban  a helyiek utaznak Németországba. Idén a dózsás vendéglátás éve van. Tóth Györgyné igazgató újságolja, hogy tizennégy tanuló és két kísérő  érkezett hozzájuk hétfőn,  és elsősorban a német tagozatosokkal közös programokon vesznek részt jövő szerdáig.

A mostani látogatásra kitalált  projektjük a Németek Magyarországon, így   olyan cégeket, intézményeket keresnek fel, amelyeknek van németországi kötődésük. Ellátogatnak például a helyi papírgyárba, a Microsoft-képviseletre, a  szekszárdi nemzetiségi múzeumba. Érdekes programokra is csábították a dózsások a német vendégeket:  Orosz Csaba  irányításával kipróbáltak a tűzoltóságon sok technikai eszközt. A diákokat kísérő pedagógus, Josef Gerwing negyedik alkalommal jár Dunaújvárosban. Kérdésünkre válaszolva elmondta, minden évben meglepi, mennyire szívélyesek a magyarok. Diákjaik számára nagy felelősség, hogyan képviselik hazájukat Magyarországon, illetve az is, hogy miként tudják majd viszonozni egy év múlva ezt a hihetetlen vendégszeretetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!