Népszerű a Dunaferr iskola rendvédelmi képzése

Dunaújváros - A rendvédelmi képzésből fakadó tizenhárom éves munkakapcsolatot szentesített együttműködési megállapodással a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság és a Dunaferr Szakközépiskola vezetője.

Körmendi Erzsébet

Budavári Árpád, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője, valamint Csapó Gábor, a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola igazgatója írta alá ünnepélyes keretek között azt az okiratot, amely hivatalosan is igazolja a rendőrség és az intézmény közötti több mint egy évtizedes jó kapcsolatot.

- A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felkérésére indult rendvédelmi képzés a Dunaferr iskolában még 1999-ben, azzal a céllal, hogy kiszolgálja a belügyminisztériumi szakágak mindegyikét, a büntetésvégrehajtástól a rendőrségen át egészen a tűzoltóságig - emlékezett vissza a kezdetekre Csapó Gábor. Az évek alatt bebizonyosodott, hogy a szak vonzó a fiatalok körében, volt olyan év, amikor hétszeres volt a túljelentkezés - azóta nem egy, hanem két rendvédelmi osztályt indít a Dunaferr iskola minden tanévben, és a szakmai tárgyak oktatása terén minden szakmai segítséget megkap a helyi kapitányságtól. Több évtizedes tapasztalattal bíró rendőrök oktatnak az intézményben: dr. Hegedüs Nóra igazgatásrendészeti területen, Czimmer Katalin, Kajtár Ágota és Fehérvári Tamás nyomozói és bűnügyi vonalon, dr. Mák Attila az egyenruhás rendészeti szakirányban, Körmendi János pedig a bűnügyi helyszínelők, vagyis a technikai területen vezeti be a szakma rejtelmeibe a fiatalokat.

- A képzés jóvoltából valóban a rendvédelmi pályára orientáltan felkészített fiatalok kerülnek ki a Dunaferr iskolából, a korábban végzettek közül többen ma is a kapitányságon dolgoznak - hangsúlyozta Budavári Árpád. Az együttműködésnek köszönhetően egyfajta rendképet alakíthatnak ki a fiatalokban, a szakmai tárgyakra irányíthatják figyelmüket. Ezáltal a szakközépiskolai képzés jól illeszkedik a sokat emlegetett a városnak legyen rendőrsége elképzeléshez. A dunaferres diákokat már a tanévek alatt bevonják a munkába, rendezvényeken, szórólaposztáskor kérik a segítségüket. A rendőrség szakemberei a kezdetektől foglalkoznak velük a felvételi alkalmassági vizsgától kezdve egészen az érettségiig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!