Véletlenül járt arra... - sarokban kucorogva bukkantak rá a betörőre

Gárdony - A rendőrök a biztonsági szolgálat jelzése után fogtak el egy férfit egy épületben ma hajnalban. Az illető az összekészített holmik és a nála talált szerszámok ellenére azt állította: véletlenül járt az épületben.

Dunaújvárosi Hírlap

A biztonsági szolgálat diszpécsere riasztotta betöréshez a gárdonyi rendőröket kedd hajnalban. Az önkormányzat épületénél a lapos tetőn észleltek mocorgást a kivonuló erők. Az egyik őrmester a tűzoltólétrán mászott fel a tetőre, ahol egy nyitott ablak mellett a sarokban kucorgó alakot vett észre. A rendőr kérdésére a férfi mindössze annyit mondott, véletlenül járt arra - tájékoztatott kedden R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.

A Gárdonyi Önkormányzat épületét felügyelő biztonsági cég diszpécsere hajnali fél három körül észlelte a rendszerben a behatolás tényét. Azzal egy időben, hogy vonuló szolgálatuk a riasztás miatt elindult, értesítették a Gárdonyi Rendőrkapitányság ügyeletét. Az ügyelet haladéktalanul járőröket irányított a helyszínre.

Az épülethez érkező járőröknek a biztonsági cég emberei elmondták, hogy mocorgás hallatszik a tetőről. Az egyik őrmester a tűzlétrán keresztül mászott fel az épület tetejére, ahol rövid úton megtalálta a mocorgás forrását. Egy férfi lapult az egyik sarokban, közvetlenül egy nyitott ablak mellett. Zsebéből egy számítógéphez tartozó egér került elő, ami azért volt érdekes, mert az egyik helyiségben összekészítve megtaláltak egy számítógépet, egy monitort és egy lapolvasót is. A rendőrök kérdésére, hogy mit keres ott a számukra nem ismeretlen, Velencei-tó környéki hajléktalan férfi, azt válaszolta, véletlenül járt arra, a holmikat is csak úgy találta. A véletlen verziót kevéssé erősíti az a tény, hogy a férfi ruházatából csavarhúzó, franciakulcs, lakat, kábel került elő.

A járőrök a férfit előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként hallgatták ki. A 38 éves férfi nem ismeretlen a gárdonyi rendőrök előtt. Korábban több bűncselekmény miatt volt eljárás vele szemben. A férfi legtöbbször különböző tóparti ingatlanokba hatolt be, ott életvitelszerűen tartózkodott, evett-ivott, majd egy másikba továbbköltözött, egészen addig, amíg el nem fogták. A jelen ügy miatt előzetes letartóztatásba helyezését tervezik a Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomozói, de addig is bűnügyi őrizetbe vették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!