Szerdától az aranyért játszik a Dab, ma a Linz ellen megy jégre

Dunaújváros - Ma este 18.15 órakor a jégkorong Nationalliga alapszakaszának utolsó mérkőzését játssza a Dab.Docler, a sereghajtó Linz ellen. Ez a meccs lesz a felvezetése a szerdán kezdődő, MOL Liga döntősorozatnak.

Gallai Péter

Ahhoz, hogy az osztrák pontvadászatban a negyedik helyet megszerezzék a dunaújvárosiak, ma nyerniük kell hazai pályán. A három pont begyűjtése a kötelezők közé tartozik, s amennyiben a második helyezett Innsbruck legyőzi a Feldkirchet - amire jócskán van esély - akkor a Dab a negyedik, s  pályaelőnnyel kezdheti a rájátszást. Mégpedig minden jel szerint a Feldkirch ellen. Bár még konkrét időpontok nincsenek, de a  párharc nagy eséllyel a MOL Liga döntővel párhuzamosan zajlik majd. Ami alapos fejtörést okozhat Stephan Lundh vezetőedzőnek...



Ennyit a máról, s térjünk át a holnapra, ami egy roppant  fontos sorozat kezdete lesz. Szerdán 18 órakor ugyanis Dunaújvárosban útjára indul a pakk a MOL Liga fináléjának első összecsapásán. A Dab.Docler ellenfele a Miskolc lesz,  utóbbiak nagy meglepetésre, 0-2-es állásról fordítva kiejtették az elődöntőben a címvédő Csíkszeredát. 
A 2012-es esztendő első, Fejér megyei csapat  részvételével zajló hokidöntőjére számos meglepetéssel készülnek az Acélbikák vezetői.  A  finálé  rangjához  illő körítés részeként lesznek szupermini és mini bemutatók,  valamint csinos szurkolólányok is. 
A szerdai derbi előtt az X-Faktor döntőse, Tarány Tamás énekeli majd el  a Himnuszt.   De érdemes lesz már jó fél órával korábban kilátogatni a dunaújvárosi jégcsarnokba, ugyanis a tehetségkutató felfedezettje  kisebb koncerttel  szórakoztatja a közönséget a kezdő dudaszó előtt.
S a nézőszámot tovább növelve, a Dab.Docler versenyt hirdetett a város általános iskolái között, melyet az az intézmény nyer meg, ahonnan a legtöbb diák érkezik a szerdai mérkőzésre.  Persze az egyenlő esélyek elve alapján, az iskolák létszámához arányosítják a kilátogató gyerekekét.  A belépés a lurkók és kísérőik számára is ingyenes, a  jegyeket a klub állja.  Érdemes lesz  mozgósítani, erre még ma sem késő,  ugyanis a győztes jutalma egy százezer forint értékű sportszerutalvány, a második pedig ötvenezres csekkel lesz gazdagabb.
Amennyiben valamelyik Dunaújvárosi iskola jelentkezni szeretne az akcióhoz, akkor azt a [email protected] e-mail címen teheti meg.

A MOL Liga döntő menetrendje, a párharc négy győztes összecsapásig tart.

Február 15. szerda, 18.15 óra: Dab - Mickolc. Február 16. csütörtök, 18 óra: Dab - Miskolc. Február 19. vasárnap, 18. 30  óra: Miskolc - Dab. Február  20. hétfő, 18.15 óra: Miskolc - Dab. Február 24. péntek, 18.15 óra: Dab - Miskolc (ha kell). Feburár 27. hétfő, 18.15 óra: Miskolc - Dab (ha kell). Február 29. szerda 18.15 óra: Dab - Miskolc (ha kell).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!