A 100. születésnapján is mulatott Juliska néni

Nagykarácsony - Juliska néni együtt énekelte kedvenc nótáját a nyugdíjas klub tagjaival, mulatós mozdulatokkal kísérte kezével a dallamot. A falu vezetői köszöntött csütörtökön századik születésnapján.

Körmendi Erzsébet

Özvegy Varga Józsefné Juliska néni széken ülve is olyan önfeledten dalolt,  mulatott ma délután a polgármesteri hivatal nagytermében, mint fiatal korában. A Vadvirág Nyugdíjasklub -  amelynek lánya és menye is tagja - műsorral, az iskola harmadikos tanulói dalokkal köszöntötték a 100. születésnapját ünneplő asszonyt, akinek Scheier Zsolt polgármester tolmácsolta az önkormányzat jókívánságait. Juliska néni bűbájos, mosolygós és kedves: mindenkihez - az ismeretlenekhez is - van egy-két kedves szava.
- Imádság nélkül  nem kelek fel és nem fekszem le soha. De régen  volt már, amikor gyalog átjártam Szentivánra misére, ma már a kőkeresztig se bírják a lábaim - mondta az ünnepelt.
- A mama még a régi világban nőtt fel, kenyeret sütött, földet művelt, főzött, mosott, gyereket nevelt. Együtt öregedett a faluval - teszi hozzá Kati, a menye. 
Nagykarácsony építésekor a férjével  vettek egy telket a Betlen Gábor utcában, felhúzták a házat, és Kiskarácsonyból beköltöztek az öt gyerekkel. Az ura dolgozott a vasúton, utána a téeszben, Julis mama pedig a háztartással, az állatokkal, a családdal törődött.
A  mosolygós asszony Lajos fiáékkal lakik, ők viselik gondját -  tíz unoka, húsz dédunoka és három ükunoka boldog nagymamája, akiről senki nem mondja meg, hogy 100 éves.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!