Bogáncs kutya és káposzta hóember

Seregélyes - Izgalmas kiállítással lepték meg a diákok társaikat az általános iskolában. Káposztából, tökből, kukoricalevélből készítettek tárgyakat a művészeti tagozat műhelyében.

Miskei Anita

A seregélyesi általános iskolában időről időre teret adnak a diákok munkáinak, ugyanakkor helyi, megyei, de az ország más tájain élő alkotók műveinek is szívesen adnak otthont.

Mogyorósi Gyöngyi, a művészeti iskola vezetője elárulta, ezekben a napokban két különleges tárlattal színesítik az intézmény folyosóit, ugyanis a gyerekek munkái mellett Sipos Henriett munkáit is bemutatják. Az alkotó igazi példa lehet a gyermekek számára, ugyanis alig volt ötéves, amikor az első babaruhákat megvarrta.

Nem is lehetett nála kérdés, hogy a szabó mesterséget választja majd. Így is lett, kitanulta a szakmát, s bár az élet másfelé sodorta, miután megszülettek gyermekei, nem csak a természethez és a természetes anyagokhoz, de a varráshoz is visszatalált.


A gyerekek mellett kezdett el ismét Henriett tervezgetni, varrogatni, ötletelni. Az alkotás nem csak Henriettnek, hanem gyermekeinek is örömet szerzett. Készültek sorra a gesztenyefigurák, majd a természetes anyagokat használva cicát, nyuszit, babát varrt a fiatal művész gyerekeinek, s mások csemetéinek is megmutatta az elkészült figurákat.

Az ötlet, hogy a természetes anyagokat használják fel, s száműzzék a műanyagokat, tetszett a seregélyesi iskola pedagógusainak is. Mogyorósi Gyöngyi elárulta, a gyerekek nem csak érdeklődve nézték végig Sipos Henriett munkáit, hanem maguk is ötletelni kezdtek.

Tóth Dani bogáncsból „gyúrt” kutyusa az egyik legsikeresebb darabja lett a diákok tárlatának. Volt, aki virágot készített kukoricalevélből, mások tökből hóembert, káposztából nyuszit faragtak. Felhasználtak mindent, amit csak egy késő őszi konyhakert rejt. Rájöttek, igazi mulatság a megmaradt őszi termények újrahasznosítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!