Végig koncentrálni kell!

Sovány vigasz, hogy már nem pontnélküli hazai pályán a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong alakulata, s az emberelőnyös játék hatékonysága is javult. A kék-fehérek pénteken a Linz ellenében győztes meccset engedtek ki a kezükből, a már zsákban hitt két pont egyre olvadt. A történteken töprengeni nem érdemes, vasárnap 17.30-kor a Klagenfurt otthonában nyílik lehetőség visszaszerezni az elhullajtott pontot.

Tóth Bence

Kevesen hitték, hogy van visszaút a Felső-Ausztriaiak számára 5-2-es állásnál.  Igaz, jégkorongban háromgólos előny percek alatt elillanhat, azonban, az acélsipkások a 47. percig mérsékeltebb hőfokon égtek. Annak fényében pedig különösen fájó a pontvesztés, hogy végre az emberelőnyös játék is csiszolódni látszott - több, mint négy órát kellett várni az első fór találatra -, sőt volt tartása az együttesnek.

Sikorcin letarolásánál megítélt ötperces lehetőséggel viszont nemhogy nem tudtak élni a hazaiak, de szépített, s végül hosszabbításra mentett a Black Wings. A harmadik harmad rövidzárlatának okairól Kevin Primeau-t kérdeztük:
- A záró játékrész öt perces emberhátránya alatt lendületünket veszítettük, idegessé váltunk. Talán szokatlan volt számunkra, hogy a végjátékra mi fordultunk előnnyel. Meg kell tanulnunk kezelni az ilyen helyzeteket, fontos, hogy nyugodtak maradjunk. A történethez hozzá tartozik, hogy az osztrákok egyenlítő gólja bizonytalan sorcserénknek volt köszönhető, ezen a szinten nem engedhetünk meg ilyen hibákat - mondta a kanadai szakember.

A térdsérülését követően ponterős játékkal visszatérő Nagy Gergő társaihoz hasonlóan leszegett fejjel közlekedett az öltözőben: -Vezettünk 5-2-re, s végül pontot vesztettünk, egy nyerhető találkozót engedtünk ki a kezünkből. Nincs mese el kell felejteni ezt az estét, de hibáinkból tanulnunk kell. Sajnos az osztrákok harmadik góljánál hibáztam, későn vettem fel a pozíciómat. Klagenfurtba nem nyerni szoktunk járni, de egyszer minden sorozat megszakad - mondta némileg önkritikusan a 21 esztendős csatár, akinek térdfájdalmaira a vereség tükrében a gólja sem jelentett gyógyírt.

Palkovics Krisztián, a duplázó Eric Johanssonnal együtt vezére volt a csapatnak az első húsz percben:
-Mindenki azt hitte megvan a győzelem, kiengedtünk és ez megbosszulta magát. A végjátékban jöttek a kiállítások, amelyekkel éltek a linziek. Túlságosan is próbáltuk tartani az eredményt, visszaálltunk - elemezte a pontvesztés okait az "örökifjú" Palkó.

A rekordbajnok Klagenfurt személyében ma este kemény falat vár a Sapára. Nagy Gergő szavait alátámasztandó álljon itt az a statisztikai tény, hogy az elmúlt négy EBEL szezonban pontot sem sikerült szerezniük a piros-fehérek otthonában. A karintiaiak legutóbb a Grazot tanították móresre és a ligában egyedüli hibátlan mérleggel rendelkező alakulatként vezetik a tabellát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!