Öt táblát állítana a Jobbik

Dunaújváros - Rovásírásos helységnévtáblát állított fel a Jobbik helyi szervezete Pentele városrészben. További négy táblát is elhelyeznének a bevezető utakra.

Szigeti Sándor

Augusztus 20-óta nem csupán a hagyományos, de rovásírással készült helységnévtábla is köszönti azokat, akik a hatos útról lekanyarodva az óvároson keresztül érkeznek meg Dunaújvárosba:


- Megszereztük a szükséges engedélyeket a tábla kihelyezéséhez. Szeretnénk, ha a város további négy behajtó útjára is ugyanilyen táblákat kihelyezni - mondta el kérdésünkre Pintér Tamás.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Dunaújvárosi Alapszervezetének elnöke hozzátette: augusztus 20-án nem csupán Dunaújvárosban, hanem további hat Fejér megyei településen tartottak a Rovás Alapítvánnyal közösen táblaavatót.

- Természetesen kaptunk hideget-meleget, de abban bízunk, talán az emberek elgondolkoznak mit is jelent ez az ősi jelképrendszer, és hogyan kapcsol össze bennünket - hangsúlyozta Pintér Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!