Mezői vigasságokról - Vikidál fellépésére még az eső is elállt

Mezőfalva - Hol az a hely, ahol rock koncert és főtengelyhajítás, hagyományőrző csoportok bemutatója főző- és borversennyel egy hétvégén látható? Természetesen itt, a szokásos vigasságokon.

Pekarek János

 

A címben szereplő Mező ezúttal Mező-, azaz az egykori Herczegfalvát jelenti, ahol a hét vége a vigasságok jegyében telt.

Mégpedig az immár hagyományos Mezőfalvi vigasságok jegyében!

Kezdődött a péntek esti rock koncerttel az iskola udvarában, meglehetősen vésztjósló körülmények között. A fellépők ugyan rendben megérkeztek, és minden előkészület megtörtént annak rendje-módja szerint, azonban eső esett és vihar dúlt! A tájon és a közönség lelkében is. Egyedül a sztárfellépő, Vikidál Gyula mutatkozott nyugodtnak esernyője alatt, mondván, hogy mire ő következik, addigra egészen biztosan elcsitul az égi áldás.

S úgy is lett!

Vikidál nagysikerű koncertje után Vörös István és a Prognózis lépett fel ugyancsak bőséges tetszésnyilvánítások közepette.

Másnap aztán a hatalmas iskolaudvart a vásározók és sátrazók népesítették be. A kettő nem ugyanaz! A vásározók között egyre nagyobb helyet foglalnak el a régi fazekaskultúra képviselői. A sátrazók pedig maguk a mezőfalvi polgárok voltak, akik egyesületeik, munkahelyeik és pártjaik szerint állítottak egy-egy, rendszerint terebélyes sátrat, hogy ott üdítők, üdítő fröccsök, sör és pálinka, valamint bográcsokban magukfőzte ebéd segélyével töltsék kellemesen a napot, bemutatók, s a helybéli művészcsoportok fellépése mellett.

A vasárnap pedig a motorostalálkozóé volt, a sportpályán, motoros felvonulással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!