Tábori Áron világbajnok

Dunaújváros - A hétvégi, kétnapos motorcsónak-világbajnokság versenye volt az utolsó dunaújvárosi viadal az idén. Ezt is a Magyar Motorcsónak Szövetség és a DVSC rendezte meg.

Jankó Árpád

 

Három kategóriában vetélkedtek a csónakosok: JT-250 (a fiatalok indulásával), az S-550-esek, és  Dunaújvárosban most először  a Formula   4-S. Tizenegy nemzet  motorcsónakosai  versenyeztek az öbölben. A JT-250-ben a tizenhárom éves Ifj. Sándor Péter a második futamban ütközött egy másik hajóval, meg is sérült a karján,  így végül egy futam alapján a 16.  lett. Világbajnok: Nikita Lijcs (lett), 2. Brandon Timofejev  (észt), 3. Ivo Egle (lett).

A Formula  4-S  kategóriában a katamarán testű  környezetbarát motorcsónakok versenyeztek.  A világbajnokságot  egy svéd csónakos, Daniel Sparring  nyerte meg, aki két futamban végzett az első helyen. A DVSC színeiben versenyző Bodor Péter  teljesítményébe sajnos  beleszólt az akadozó technika, így végül csak  a nyolcadik helyen végzett. (Bodor egyébként rutinos motorcsónakos, a Formula  500-as kategóriában többszörös világbajnok.) Az S-550-esek versenyébe tizenöten neveztek kilenc országból.   A négy futamból hármat a lett csónakos, Laimutis Morkunas nyert meg.  A dunaújvárosi Tábori Áron először negyedik, majd harmadik, azután a harmadik és a negyedik futamban második helyen végzett óriási küzdelemben. Természetesen az összesített verseny alapján a lett kapta volna meg az aranyérmet, ám mégis a dunaújvárosi Tábori nevethetett a végén. Mivel Morkunas motorjának versenyt követő ellenőrzésén szabálytalanságokat  vettek észre,  ezért futamainak  eredményeit törölték. Így világbajnoki címet kapott Tábori Áron.  Második lett Peteris Pelnenes  litván, a harmadik  helyet pedig  Edgaras Riabko lett csónakos szerezte meg.  

Galéria: itt és itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!