Kiváló eredmény Rigában

Dunaújváros - Európában a motorcsónakosok ma már egy nagy családnak számítanak. Nincs olyan verseny, ahol ne találkoznának a régi ismerősök egymással. Rigában is ez történt.

Jankó Árpád

 

A hét végén, szombaton népes dunaújvárosi különítmény indult Rigába a Pneumatics Endurance (gumicsónak) viadalra. Ez a világbajnoki sorozat második futamának számított.

A Class-1-es kategóriában a DVSC csónakosai szerepeltek nagyszerűen. Az orosz versenyzők mögött a hatórás vetélkedés végén a második helyet szerezték meg. A csapat tagjai: Törjék Szilveszter, Pikó Petra, Kisari Gábor, Alexandr Ovcsinyikov. Harmadik helyen végeztek a Start.hu Teo csónakosai: Orbán Sándor, Polányi András  és  Gál Roland.

Akik  számára kevésbé ismert  ez a verseny, azaz még élőben nem is láttak gumicsónakosok vetélkedőjét, elképzelhetik, hogy  hat órán keresztül köröznek a motorcsónakok Rigában 12 órától 18 óráig természetesen  a pilóták kétórás menet után váltják egymást. Ezen a versenyen egy kör hossza 2375 méter volt, és harminc hajó versenyzett. A hatalmas hullámok rendkívül megviselték a csónakosokat.   

No, de vissza az eredményekhez. A Class-2-ben  első lett a Start.hu Teo: Cserni Béla, Horváth Attila, Varsányi Viktor. 2. hely: Tábori Áron, Adam Labedzki, Lengyel László.

A dunaújvárosiak rigai teljesítménye így egészen kiválónak minősíthető. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!