Ezüstérem a dunaújvárosi autóvadászoknak

Dunaújváros - Az ország egyik legjobb autóvadász csapata áll készenlétben Dunaújvárosban! A rendőrök és a Városvédő Polgárőrség közös érdeme, hogy nálunk retteghetnek az autótolvajok.

Szigeti Sándor

Dunaújváros méltán lehet büszke bűnvadászaira, hiszen a váciak mögött (és a bronzérmes szigetszentmiklósiak előtt) az előkelő második helyet szereztük meg az összesített értékelésben:


- Nagy fogásnak az számít, ha például egy lopott autóban egy körözött személyt sikerül fülön csípnünk. Vannak persze divatautók, de manapság minden olyan járművet lopnak, amit el lehet adni alkatrésznek, vagy érdemes bontatlanul átvinni a határon - mondta lapunknak tegnap Kőhalmi László, a dunaújvárosi autóvadászok egyik tagja.

A rendőrkapitányság baleseti vizsgálója hozzátette: a leggyakrabban arra hivatkoznak a vezetők, hogy nem tudtak róla, hogy a gépjárművel bármi probléma lenne.

- Ezeket a magyarázatokat nem tudjuk elfogadni, hiszen az illetékes okmányirodák előzetesen értesítik az ügyfeleket arról, ha kénytelenek a forgalomból kivonni a járművet. A kivonás oka lehet a kötelező biztosítás vagy a súlyadó be nem fizetése, a lejárt műszaki érvényesség, és persze számos más ok is - hangsúlyozza a zászlós, aki a dunaújvárosiakkal egy különdíjat is elnyert:

- Az elmúlt vadászati idényben mi kaptuk el a legtöbb engedély nélküli vagy eltiltás hatálya alatt álló járművezetőt. Ezzel a teljesítménnyel különdíjat érdemeltünk ki - mondja Kőhalmi László, aki hangsúlyozza: a rendszámfelismerő rendszert az egyik dunaújvárosi polgárőrségtől, a Városvédőktől kapták kölcsön , és természetesen közösen hajtják végre az ellenőrzéseket:

- A Városvédő Polgárőrségen kívül az Adonyi és az Ercsi Rendőrőrsnek is van rendszámfelismerő rendszere. Egy autóvadász számára az a legjobb, ha nagy forgalomban együtt tud haladni a közlekedőkkel - mondja Kőhalmi. Fontos megemlíteni azt is, hogy a rácalmási Szent György Polgárőr Egyesület gépkocsival segítette az autóvadászok munkáját.

Idén május elsején a dunaújvárosi autóvadászaton délelőtt fél tíz és délután fél öt között 20 451 jármű adatait ellenőrizték. Nem kevesebb, mint harminc forgalomból kivont, vagy lejárt műszaki érvényességű gépkocsival kapcsolatos feljelentés született az akció ideje alatt. Nyolc rendszámot a helyszínen bevontak a rendőrök.

Dunaújváros rendezésében ez volt a második autóvadászat, ahol öt sofőrt engedély nélküli vezetésen értek tetten, és három körözött férfit is előállítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!