Újra virágosítanak vezetékcsere után

Dunaújváros - Gázvezetéket és virágágyást cserélnek a Béke körúton, írhatnánk, habár ez így nem teljesen pontos. De majdnem: újra lesznek itt virágok!

Pekarek János

A napokban befejeződik a hetek óta tartó gázvezetékcsere a Béke körúton, a Lajos király körút mögötti szakaszon.
A több mint harminc éves vezetékszakaszok cseréje indokolt volt, ám ez azzal járt, hogy a lakók által ültetett, s féltve gondozott ablak alatti virágoskertek is odalettek.
A munkálatokat megrendelő E.ON, mint szolgáltató, vállalta a vezetékcsere megkezdése előtt, hogy a gödrök betemetése után helyreállítja az eredeti állapotot - válaszolta lapunk kérdésére Varga Ivett, a cég szóvivője. - Ez egészen pontosan annyit jelent, hogy újratelepítjük a gyepszőnyeget is. Az árkok kiásása előtt több lakó cserépbe mentette át virágtöveit: ők természetesen visszaültetik majd azokat. A többi virágágyás újraültetését pedig megrendeltük a városi kertészettől. Ám elképzelhető, hogy az időjárás miatt július első hetéig tart majd a helyreállítás - mondta a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!