Mikor egy öreg tölgy kopog a harmadikon - A faágak visszanyesésére már nincs pénz

Dunaújváros - A Liget közben, a Görbe utca környékén rendre gondot okoznak az ablakokon beköszönő faágak. Nyesni kellene, de az idei keret már kiürült.

Szabó Beatrix

 

A társasház oldalánál egy hatalmas, terjedelmes lombú  tölgyfa áll. A fa ágai szinte benyúlnak a nyitott ablakokon, a harmadik, második emeleti lakásokban élők bosszankodnak is emiatt  panaszolta a Liget köz 1-ben lakó olvasónk,  Badits Viktória.

- Múlt héten szerdán a városüzemeltetési irodán is jártam, ott kitöltöttem egy bejelentő lapot, pontosan leírva, hogy mi is a gondom. Nos, azóta valóban nem telt el túl sok idő, nem is szeretnék türelmetlennek látszani, de reméálem, hogy mihamarabb sikerül megoldani ezt a faügyet - fogalmazott a fiatal hölgy.

- Lehet, hogy régen megfelelő távolságra ültették az épületektől a fákat, de az elmúlt évek alatt hatalmasra nőttek ezek a növények, éppen ezért gondoskodni kellene a lombkoronák visszavágásáról - mesélte Viktória, hozzátéve: a házakhoz bevezető autóutaknál   megteszik ezt, a házak mellett már nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!