Utolsó előtti rohamra fel! - Szenteste előtt tömve voltak az üzletek

Dunaújváros - Nyakukba vették a várost és utolsó (előtti) rohamra indultak szerdán a karácsonyi vásárlók. Az üzletekben hosszú sorok kígyóztak, maradék pénzüktől is megszabadultak a dunaújvárosiak.

zaol.hu

 

Sokan már csak kiegészítőket vásároltak: például a megvett farmerhoz bőr övet, dzsekihez  sapkát, vagy női kabáthoz passzoló táskát. A bankautomaták csúcsjáraton üzemeltek, maradék pénzüktől is megváltak az emberek.

Igaz, nem mindenki önszántából. Több mobilszolgáltató ugyanis a napokban küldte ki felszólítását a hátralékos díjak rendezésére. Így aki nem akarta, hogy az ünnepekre elnémuljon a telefonja,  kiegyenlítette a számlát.

A rutinos fenyőfavásárlók is terepszemlét tartottak. Ők minden évben az utolsó pillanatban szerzik be a fát, a rendes ár töredékéért.

- Az utolsó nap délelőttjén érdemes venni, amikor már dobálják fel a fenyőket a platóra  jegyezte meg epésen egy középkorú férfi.

Apropó férfiak. Az erősebbik nem tagjai gyakran többed magukkal indultak útnak, tán hogy ajándékvásárlási tanácstalanságukat megosszák egymással. Több szem többet lát.

- Pihenjünk egy kicsit, üljünk be valahova egy sörre - nincs mit szépíteni ezt a sóhajt többször is hallottuk férfiak szájából szerda délelőtti őrjáratunk során.

Amint lapunk megírta,  egy átlagos magyar család legfeljebb harmincezer forintot költ idén az ünnepekre.  Kevesebbet, mint tavaly.  Egy-egy ajándékra átlagosan három-hétezer forintot szánunk.

Bizonyára az üzletek tulajdonosai is hallották a hírt, sokan harminc-ötven százalékos leárazással próbálták meg becsalogatni a vásárlókat. Akadt hely, ahol nem az árból engedtek, hanem egyet fizet kettőt kap akció tartottak.

A piacon a savanyú káposzta és persze a hal volt a sláger. A hentesüzletekben a sertéskaraj és tarja, az élelmiszerboltokban pedig mindent vettek, ami csak elképzelhető.

A december 23-i nagy rohanás végére aztán már csak az üres buksza és a bizakodás maradt, hogy sikerült mindent megvenni.

A feledékenyeknek és a mániás pánikvásárlóknak még itt van a csütörtöki nap: délután kettő óráig még nyitva lesznek az üzletek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!