ISD Dunaferr - 280 millió forintos felújítás az I. nagyolvasztónál

Dunaújváros - A hatékony és biztonságos technológiai működés szempontjából fontos felújítás fejeződött be az ISD Dunaferr Zrt. nagyolvasztóművénél: kicserélték az I-es számú kohó torokzár szerkezetét.

nincs nev

Várkonyi Zsolt tájékoztatása szerint a torokzáró szerkezet fő egységeit Ukrajnában gyártották, a kiegészítő elemeket a cégcsoport saját gyártóegysége készítette.
A tervezett nagyjavítási program részeként elvégzett művelet három évre biztosítja a nagyolvasztó adagoló rendszerének működését, a technológiai biztonságot. A munka során kicserélték a kohó főcsatornájának teljes tűzálló bélését, továbbá elvégezték a sérült fúvószerelvények cseréjét is.
A most kibontott torokzár 38 hónapon keresztül üzemelt, s ez idő alatt 3,3 millió tonna ércet és salakképző anyagot, valamint 1,1 millió tonna kokszot adagoltak be rajta keresztül a kohóba. A munka 280 millió forintba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!