Móri Bornapok: Tizenkilencre húzták meg a poharat

Mór - A legjobb bort már megszavazták, a borkirálynőt megválasztották a Móri Bornapokon, túl vannak a látogatók a Sebő és a Muzsikás Együttesen, az Eddán és Horváth Charlie-n, a fesztiválkavalkád viszont csak vasárnap hág a tetőpontjára.

Fejér Megyei Hírlap

Akarnak önök tarkedlit enni? Pálinkáznának egy pöttyet vagy licitálnának Charlie whiskey-jére? Megnéznék, hogy főzik az eredeti, tradicionális szappant vagy megnéznének pár indián zenészt, mint a fővárosi metrón?

A "borutca" valójában a széles Kapucinus tér, hagyományosan itt van a bornapok központja

(Fotók: Fási László)

 

Épp, hogy csak szót ejtünk Végh Tamás "Tompika" szombati motoros kaszkadőrbemutatójáról, állatsimogatóról, harminc méter magas körhintáról, a mai erőművész-bemutatóról, középkori harci viadalról, s ezzel még nem sejtetjük, hogy egy szüreti fesztiválról, a Móri Bornapokról van szó.

Megszámlálhatatlan sok a program, legkésőbb vasárnap megtapasztalja ezt a kilátogató több tízezer ember, ennyien évek óta hagyományosan megfordulnak a kisvárosban.

Főleg ilyen kis helyen tűnik nagynak a forgatag, azon kevés rendezvények közé tartozik ez a megyében, amire valóban rá lehet sütni a fesztiválhangulatot.

De maradjunk a bornapok eredeti filozófiájánál: tizenkilenc "borsátorban" (valójában bódéban) árulták a rendezvény névadóját, ezek közül a Miklós-pince borai kapták meg a zsűritől a legjobb Ezerjó, valamint a legjobb bor címet.

Az önkormányzat a Maurus-pince borait díjazta, a Borbarát Hölgyek pedig a dekorációra adtak, ebben a Geszler-pince bódéja lett a legjobb.

Mindent egybevéve 120 bort kellett díjazni; sokan kétkedtek is abban, hogy a zsűri mindet megmustrálta, magán zsűrizésre azért mindenki vállalkozhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!