Templomosi mulatozás

Dunaújváros - Ínycsiklandozó illatok csalogatták a betérőt a Baracs-templomosi falunapi rendezvény helyszínére, a régi iskola épületéhez. Hatalmas bográcsokban főtt ugyanis szombaton délután a csülkös-körmös babgulyás és a sertéspörkölt.

Szabó Beatrix

Régi hagyomány a Baracs Templomos nevű településrészén élők körében, hogy a búcsú első napját közös ünnepléssel köszöntik. Immár kilencedik alkalommal rendezték meg a falunapi rendezvényt a  helyi civil szervezetek, vagyis a Baracs-Templomosi Baráti Kör Egyesület és az Annamatia Templomosért Alapítvány tagjai. A régi iskola környéke benépesült, vásárosok és vurstli várta a gyerekeket és a felnőtteket ezen a délutánon.

Macula Mihály séf irányításával száz adag bagulyást és ugyanennyi pörköltet főztek, a finom falatokat este hat órától ízlelhették meg a helyiek és a vendégségbe érkezők. A színpadon ottjártunkkor éppen Káró Bűvész szórakoztatta a nagyérdeműt, két helyi fiatal, renátó és Mónika segítségével. Addigra már benépesült a nézőtér, a mellette felállított hatalmas sátorban pedig kisebb-nagyobb baráti társaságok várták az esti táncos mulatság, az utcabál kezdetét, amelyen a Túri Band zenélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!