Baleset a 62-es úton - a rendőrség a biztonsági kamera fotói alapján keresi a teherautót

DH - A 62-es főúton csütörtökön történt halálos baleset körülményeinek tisztázásához a lakosság segítségét kéri a rendőrség. Még keresik a teherautót, amelyről a tragédiát okozó fékalkatrész leválhatott.

duol.hu

A 62-es főúton csütörtökön reggel nyolc óra körül történt tragédiát egy elszabadult fékalkatrész okozta. Szabadegyháza és Perkáta között történt a baleset, amikor is egy Székesfehérvár felé haladó Renault Thalia gépkocsinak csapódott egy teherautó fékdob alkatrésze, a tragédia során a személyautó sofőrje elvesztette az eszméletét. A személygépkocsit a jobb első utas állította meg kézifékkel. A teherautó megállás nélkül továbbhajtott a helyszínről. 
 
A baleset során a gépkocsi jobb hátsó utasa - egy 59 éves kiskunhalasi hölgy - a helyszínen életét vesztette, míg a 64 éves kiskunhalasi sofőr életveszélyesen megsérült. Őt a helyszínen a mentősök újraélesztették, majd Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították. 

Az autó szélvédőjén át csapódott a kocsiba a fékberendezés alkatrésze
 
Az elsődleges szakértői vélemény alapján a fékdobalkatrész leválását a tehergépkocsi vezetője nem észlelhette, így az is elképzelhető, hogy egy másik teherautóról már korábban levált, és az úttesten lévő alkatrészt csapott neki a személyautónak a vele szemben elhaladó teherautó.
 
A rendőrség olyan teherautót keres, aminek a fékberendezése hiányos.  
A rendőrség azon teherautó sofőr jelentkezését várja, aki a 62-es főúton közlekedett a baleset előtti időpontban, és észlelte, hogy fékberendezése hiányos. Ugyanígy várják azok jelentkezését is, akik a balesetet észlelték. 


A rendőrség hat képet közölt, várják a teherautók sofőrjeinek jelentkezését
 
A rendőrség hat képet tett közzé (megnézhetők itt), az ezeken  szereplő teherautók sofőrjeinek jelentkezését is várják, ők a baleset bekövetkezésének idején áthaladtak a balesettel érintett útszakaszon és erről egy közeli biztonsági kamera felvételt készített. A keresett járművek a kamerafelvételen a 7 óra 59 perc 15 másodperc és a 8 óra 01 perc 8 másodperc közötti időintervallumban láthatóak.
A bejelentéseket a sárbogárdi rendőrök a 25/460-116-os számon, vagy a107-es, 112-es segélyhívó számokon várják.
 
Augusztus 28-szeptember 4. között  további négy súlyos és nyolc könnyű sérüléssel végződő közlekedési baleset történt Fejér megye közútjain, amelyek során összesen tizenheten sérültek. A balesetek bekövetkezésének legfőbb oka (5) a héten a figyelmetlenség volt, ugyanakkor három balesetben az elsőbbségi jog meg nem adása játszott közvetlenül szerepet. Nem megfelelő követési távolság tartásából eredő balesetet és egy motoros elesést is jegyez a heti statisztika. Ittasság, mint mellékok egy balesetnél volt tetten érhető, e mellett 15 sofőr ittasságára derült fény közúti ellenőrzések során.                 
 
A balesetek időbeli megoszlása szerint a délelőtti órák voltak leginkább balesettel terheltek, délután négy, este három közlekedési baleset igényelte mentők, tűzoltók, rendőrök összehangolt munkáját. - közölte a Fejér-megyei Rendőr-főkapitányság. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!