Park helyett kész kupleráj

Dunaújváros - Valaha két játszótér is volt itt, ma hajléktalanok tanyája a Görbe utca mögötti park. Az itt lakók többször kérték az önkormányzat segítségét.

Szigeti Sándor

Nem nyújt túlságosan vidám látványt a Görbe utca elején található park, pedig  valaha két játszótér is volt itt. 

Aztán az egyiket leszerelték, és szépen újrafüvesítették, a nyomát sem látni.  Aki nem él itt régebb óta,  meg nem mondaná, hogy egykor hinták és mászókák álltak a füvesített rész helyén. A másik játszótérnek viszont megmaradt a betonalapzata.  És éppen ez a baj. Előfordult, hogy tüzet gyújtottak itt és  rengeteg a szemét. Sétáló környékbeliek helyett pedig hajléktalanok húzzák meg magukat a padokon.  Mindez pedig a város közepén történik, csupán néhány méterre a forgalmas főútvonalaktól. 

- A Görbe utcát annak idején szépen felújították. A közelben itt van a Vasvári iskola és  az uszoda. Jövő héttől kezdődik az iskola, szeptembertől rengeteg gyerek jár erre, akik minden nap láthatják, milyen állapotok uralkodnak itt. Ha ugyan el nem ütik az iskolásokat, mert a környéken egyre nagyobb az autóforgalom, és a sofőrök  nem egyszer a parkba is behajtanak - panaszkodott lapunknak egyik olvasónk.  

Mint elmondta, az önkormányzattól többször kértek segítséget, és ígéretet is kaptak  rá, hogy  eltüntetik a korábbi játszótér maradványait. Eddig azonban nem sok látszatja van a dolognak. Talán majd az új (tan)évben.  Valaha gyerekzsivaj töltötte be a parkot, ma hajléktalanok húzzák meg magukat a padokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!