Kéziakadémia Dunaújvárosban?

Dunaújváros - Mint tudjuk, az ördög a részletekben lakozik. Amellett, hogy nyilvánosságra kerültek a megújuló női kézilabdacsapatról szóló hírek, sok minden még erősen képlékeny. Mondhatnánk, valami elkezdődött, és a történet folytatódik.

Jankó Árpád

- Úgy is tervezem, hogy kezdetben mint másodedző csak heti két erőnléti foglalkozást tartanék új edzésmódszerekkel a lányoknak, felhasználva a fitnesszben szerzett tanulmányaimat is. Majd később időben is egyre többet leszek majd a csapattal. Új feladat, amit nagyon várok.

- Akkor vágjunk bele! Szerveződik egy új társaság, egy új alapokra helyezett csapat, de mi lesz a Dunaferr NK eddig összegyűlt adósságaival?

- Ezt a Dunaferr NK vezetőitől kell megkérdezni. A mi megalakuló társaságunk független, nem terhel bennünket a régi kft. adóssága. A nevezésünket már beadtuk a szövetségbe egy más néven, ami persze lehet, hogy nem lesz végleges.

- Hol játssza majd a csapat a mérkőzéseit?

- Már tárgyalunk a DVG Zrt.-vel, mert szeretnénk, ha a megszokott sportcsarnokban folytathatnánk a játékot.

- A csapat költségvetése, anyagi helyzete...?

- Ebben az ügyben ma indult be a szervező munka. Ezért is halasztottuk el egy héttel a felkészülés kezdését július 13-ra. Hazudnék, ha azt mondanám: minden rendben az anyagi forrásokkal. Vannak komoly tárgyalásaink az esetleges támogatókkal, tehát nem nulláról indulunk. A dunaújvárosi önkormányzatot is megkeressük. Aki pedig fel szeretné venni velünk a kapcsolatot, azok azt a keziakademiafreemail.hu címen megteheti. Az anyagi támogatásról, annak minden forintjáról pedig korrektül elszámolunk majd. Az biztos, már a kezdetekben is fizetni akarunk a szakembereknek, játékosoknak. A régi hibába nem szeretnénk beleesni.

- Kéziakadémiát említett? Ezen mit értsünk?

- Szeretnénk akadémiát szervezni a fiataloknak. A futballban már több is működik, kézilabdában a fiúknál pedig Alsóörsön, a veszprémi csapattal összefogva. A városi középiskolákkal, a helyi főiskolával akarunk összefogni ez ügyben. Jó kézilabdaképzést kapnának a fiatalok, és egyúttal diplomát is szerezhetnének a főiskolán. Ennek a létrejötte nagy álmunk. Biztos, hogy máról holnapra nem tudunk ideális állapotot teremteni, de léptünk. Kézbe vettük a saját sorsunkat, mert nincs más esélyünk a megmaradásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!