Kiemelten ellenőrzik a nyári szezonban a különjárati buszokat

DH - Péntektől a nyári szezonban kiemelten ellenőrzi a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a különjárati autóbuszokat az utazás biztonságának fokozása érdekében.

Dunaújvárosi Hírlap

A fokozott kontrollra a nyári időszakban megnövekedi turistaforgalom miatt van szükség - tudatták, hozzátéve: a szabálytalanul közlekedő autóbuszok továbbhaladását a hatóság akár meg is tilthatja.
    
Kifejtették, hogy az ellenőrzés során a turistacsoportokat, diákcsoportokat szállító, nem menetrendszerinti autóbuszok műszaki állapotát, a gépjárművezetők vezetési és pihenőidejének betartását fogják vizsgálni. A cél nem a bírságolás, hanem a közlekedésbiztonság fokozása, a balesetek megelőzése - írták.
    
Az ellenőrzések során - amennyiben az autóbusz műszaki állapota miatt alkalmatlan a közúti forgalomban való részvételre, vagy a sofőr nem tartotta meg az előírt pihenőidőt - a hatóság megtilthatja a továbbközlekedést. Ez esetben a turistacsoportok sem tudnak továbbutazni, meg kell várniuk, míg a buszt üzemeltető társaság másik buszt küld értük, illetőleg a sofőr pihenőideje letelik.
    
Az ellenőrzésekre elsősorban a határátkelőhelyek előtt, illetőleg a frekventált belföldi üdülőhelyek körzetében lehet számítani. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!