Garázssori narkó-biznisz: Kábítószerültetvényre bukkantak a nyomozók! (Képekkel!)

Dunaújváros - A dunaújvárosi nyomozók egy garázsban csaptak le egy 24 éves kisapostagi férfi ültetvényére tegnap, aki nagy mennyiségű kannabiszt termesztett a bérelt helységben. A neppert a nagy áramfogyasztás buktatta le...

Dunaújvárosi Hírlap



A rendőrség felvételein jól látszik: nem kicsiben utazott a drogtermelő
Fotók: police.hu

Lakossági bejelentés alapján vonultak ki a dunaújvárosi nyomozók szerda délután a Béke tér és Vasmű tér közötti garázssor egyik garázsához, mivel az volt a gyanú, hogy ott illegális növénytermesztés folyik. A garázsban öt edényben cserjék voltak, melyeket nagy teljesítményű lámpa világított meg, illetve körülötte nylon fólia, mellette ventillátor, míg a bejáratot ponyvákkal és szőnyegdarabokkal szigetelték el. Mind a ventillátoron, mind a lámpán időkapcsoló volt. A garázsban szárított cannabis gyanús növénytörmelékek is voltak, valamint további hét olyan gyanús növényi szál is, amik feltehetően gyökereztetés céljából flakonokban voltak. Ezen kívül különböző méretű edények, zacskókban fehér illetve barna színű kábítószergyanús porok és magok is lefoglalásra kerültek a helyszínen, melyek mindegyikét szakértői vizsgálat alá vetik.

 

Az adatgyűjtés során kiderült, a bejelentő személynek – mint a garázssor megbízottjának – feltűnt a nagy mennyiségű áramfogyasztás. Azt sikerült beazonosítania, hogy melyik garázs fogyasztja a legtöbb áramot, és annak tulajdonosával egyeztetve, kiderült, az egy kisapostagi férfi bérleménye. Ezt követően a garázst kinyitva derült fény a kábítószergyanús ültetvényre.

 

A rendőrök a 24 éves kisapostagi garázsbérlőt elfogták, majd előállították a kapitányságra, ahol kábítószer-termesztés, előállítás útján elkövetett kábítószerrel való visszaélés miatt megindult vele szemben a büntetőeljárás.

A rendőrség információi szerint a férfi a kábítószergyanús magok egy részét Angliából, míg másik részét Ausztriából szerezte be.  Vallomása szerint saját célra termelte a növényeket. A dunaújvárosi rendőrök azonban nem zárják ki, hogy a férfi az általa előállított kábítószert más fogyasztók számára is terjesztette. Ennek leellenőrzése jelenleg folyamatban van.    

 

A fiatalember korábban kábítószerrel való visszaélés miatt volt már büntetve. Akkor pénzbüntetéssel fejeződött be vele szemben a büntetőeljárás. Az illegális termesztés miatt azonban jelenleg komolyabb ítéletre számíthat. A rendőrök őrizetbe vették a férfit - tájékoztatta honlapunkat is Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!