Pille Parádé: Cseh, Gyurta, Verrasztó, Takács, Bordás és a legnagyobb magyar úszósztárok versengtek (Képgalériával)

Dunaújváros - Utolsó napjához érkezett pénteken a XXX. Arany Üst korosztályos nemzetközi úszóverseny. A zárás igazán emlékezetes marad, hiszen péntek délután rendezték meg a Pille Parádét, amelyen sztárok sora vett részt. Cseh Laci, Gyurta Dani, Verrasztó Evelin, Takács Krisztián, Bordás Beatrix a dh-n.

Gallai Péter

A különleges, pénzdíjas futam ötletével Kiss László szövetségi kapitány is maradéktalanul egyetértett. Amikor azt kérdeztük, mire számít a Parádén, a kapitány így válaszolt: A Budapest Bajnokság után felkészülési szakaszban van mindenki. Ennek ellenére a versenyzők komolyan veszik majd a különleges futamot nemcsak a pénzdíj miatt , amelynek során nem csak az állóképesség lesz a döntő. A taktika is nagyon fontos lesz, hiszen itt egymás után többször is kell úszni. Nem kell nyerni a futamokat, elég csak bentmaradni az elején vélekedett a mesteredző.

Természetesen a hazaiak minden figyelme a dunaferres Bordás Beatrix- Takács Krisztián duóra irányult. Takács a bemelegítéskor azt mondta, hogy mivel ő sprinter, a hosszabb távon szereplők előnyben lehetnek. Példaként Cseh Lászlót említette. Bordás Bea a futam előtt még meg is fenyegette partnerét, mintegy ösztönzőként: Ha utolsónak érsz be az első körben, akkor be sem ugrok a medencébe.

Mire következett az EN-Invest Kupáért a Pille Parádé, nemcsak televíziós stábok sokaságával, de nézőkkel is teljesen megtelt az uszoda. A bevonuláskor sorra zúgott fel vastaps, ahogy Magyarország legjobb úszói érkeztek a legnagyobb ováció Cseh László és Dara Eszter kettősének, valamint a Dunaferr párosának szólt.

Ezután elkezdődött a verseny, az első kieső a táv 100 méter pillangó volt, az utolsóként beérő csapat mindig kiesett, a következő futam két perc szünet után indult a Bordás Péter Balogh Vanessza páros volt. Utánuk következett Kis Gergő Kiss Kata, Kozsa Bence Tompa Orsolya, Dajka Ádám Kapás Boglárka és Gyurta Dániel Dobár Éva kettőse. Utóbbiak épp Takácsékkal voltak nagy csatában a bentmaradásért, ám szerencsére a dunaújvárosiak jól hajráztak.

Az utolsó három duónak így csak a dobogós helyek sorsát kellett eldöntenie. A harmadik hely a Dunaferr úszóinak jutott, második a Hős Péter Verrasztó Evelyn, a végső győztes pedig a Cseh László Dobár Éva páros lett. Cseh László a futam után azt mondta: Készültünk rá, hogy nehéz lesz, ezért is örülök a győzelemnek. Dara Eszter hozzáfűzte: a vége már nagyon nehéz volt.

A képgalériát olvasóink a főoldalon találhatják! www.dh-online.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!