Már több mint kétszáz riasztás a vihar miatt

<b>DH</b> - Faágak szakadtak le, épületek fala dőlt ki, a viharos erejű szél miatt. Veszprém megyében például egy fabódét vitt el a szél... Személyi sérülés eddig nem történt.

duol.hu

Az erős szél miatt továbbra is narancssárga riasztás van érvényben a Közép- és Dél-Dunántúli régióban; az elmúlt 24 órában összesen 205 alkalommal riasztották a tűzoltókat országszerte, ebből 64 esetben a viharos szél okozta károk elhárítására kellett kivonulniuk, 63 alkalommal tűzesethez, 117 esetben pedig műszaki mentésekhez.
 
Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnapi közleménye szerint az erős szél a fővárosban, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Somogy megyében okozta a legtöbb gondot. A tűzoltókat jellemzően kidőlt fák, leszakadt faágak okozta veszélyhelyzetek miatt riasztották, a fővárosban, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében különböző épületszerkezetekben is károk keletkeztek, néhány esetben pedig leszakadt, megrongálódott közlekedési jelzőlámpák, valamint reklámtáblák okozta veszélyhelyzeteket. Az OKF nyilvántartása szerint a viharkároknál személyi sérülés nem történt.
    
Vasárnap éjfélig a Dunántúlon és a középső országrészben a kora délutáni órákig még többfelé viharos, 60-85 kilométer/óra sebességű lökések kísérhetik az északnyugati szelet - tették közzé az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.
    
A Balaton térségében és a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő részein eleinte még 90 kilométer/órát elérő vagy meghaladó széllökés is valószínű. A légmozgás számottevő mérséklődésére a nap második felében lehet számítani. Az esti óráktól a derült szélvédett részeken köd képződhet. (MTI)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!