Belföld

2013.09.12. 14:17

Kommentár - Ütős szavak, visszaütősek

Senkinek ne legyen kétsége: Illés Zoltán szexista megnyilvánulása után sem lesz kegyvesztett a Fideszben, így nem kell megválnia hivatalától, továbbra is ő képviselheti a jövőt, és nem csak a fenntartható energia-gazdálkodás terén.

Fröhlich András

Európa, melyhez minden területen oly szívesen mérjük lemaradásunkat, ebben az összehasonlításban nem jár előttünk. A politikusok a művelt Nyugaton is büntetlenül tehetnek olyan kijelentéseket, amelyek az interjút kérő újságírónő mellméretére (Rainer Brüderle, Németország) vagy playboyi trükkökkel meggyőzhető elnök asszonyokra (Silvio Berlusconi, Olaszország) utalnak. Azon érdemes elmorfondírozni, hogy választások előtt mekkora szavazatveszteséget jelenthetnek a női vitapartner szépségét és szellemi kapacitását szembeállító mondatok. Elvégre ma már a nők is szavazhatnak, ugyebár. Vannak, akik a széttöredezett, magával foglalkozó demokratikus ellenzék láttán azt mondják, ezt a választást a baloldal már nem nyerheti meg, csak a Fidesz veszítheti el. Például néhány olyan szerencsétlen mondattal, amilyenekkel korábban is lendítettek az ellenfél szekerén. Emlékezzünk csak Kövér kötelet ajánló vagy Mikola a jobboldal húszéves hatalmát előrevetítő szavaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!