Bulvár-celeb

2024.05.18. 05:00

Senki többet? 1,6 milliárdért vitték el Schumacher óráit egy árverésen

A legendás F1-es autóversenyző gyűjteményének egy részét a család bocsátotta kalapács alá.

MW

Schumacher kedvelte és gyűjtötte a drága órákat

Forrás: Getty Images

Négymillió svájci frankért, átszámítva 1,6 milliárd forintért keltek el Michael Schumacher karórái kedden a Christie's genfi árverésén. Schumacher 2013-ban szenvedett súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet, ami véget vetett a pályafutásának, és azóta nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Michael Schumacher 1994-ben
Forrás: AFP

Schumacher szenvedélyesen gyűjtötte az órákat. A Genfi-tó mellett élő, 55 éves, hétszeres Forma-1-es világbajnok autóversenyző családjának birtokában lévő gyűjtemény egy részére lehetett licitálni. Az aukciót eredetileg hétfőre hirdették meg, de el kellett halasztani, mert a Chiristie's árverési házat - közlése szerint - kibertámadás érte.

A nyolc karórát, köztük a Rolex, a F.P. Journe és az Audemars Piguet luxusóráit az autóversenyző családja bocsátotta árverésre - adta hírül az MTI.

Schumacher Jean Todt társaságában
Forrás:  AFP 

A versenyző számára készült F.P. Journe karórát, amit Ferrari-csapat vezetőjétől, Jean Todttól kapott karácsonyi ajándékként, 1,5 millió svájci frankért (591 millió forintért) adták el az aukción.

Az Audemars Piguet Royal Oak modellje a legdrágább órák közé tartozik
Forrás: Getty Images

Az Audemars Piguet egy Royal Oak karóráját pedig, ami szintén a bajnoknak készült, a becsült ár mintegy kétszereséért, 415 ezer svájci frankért (164 millió forintért) vette meg egy licitáló.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában