Belföld

2013.01.29. 15:36

A bíróság nem nyilatkozik a vádirat elhangzásáig a Bándy-ügyről

A Pécsi Törvényszék a vádirat bírósági ismertetéséig semmilyen nyilatkozatot nem tesz, a sajtó különböző információit sem megerősíteni, sem cáfolni nem fogja Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának ügyében.

Hajdu István, a bíróság szóvivője keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy a P. László ellen aljas indokból elkövetett emberölés és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárásban az első tárgyalás február 18-án lesz, az ügyész akkor ismerteti a vádiratot. A Pécsi Törvényszék elhatárolódik a sajtóban a bűntettel kapcsolatban megjelent "szenzációhajhász" írásoktól - tette hozzá.

Hajdu István korábban elmondta, hogy a törvényszék az első három tárgyalási napra mintegy félszáz embert, a vádlotton kívül tanúkat, szakértőket idézett be. Hozzátette, hogy a várható nagy érdeklődésre tekintettel a tárgyalóteremben a hallgatóságnak ötven, a sajtónak harminc helyet tartanak fenn. Az újságírók részvételét előzetes regisztrációhoz kötik.

 

A rendőrség tavaly decemberben zárta le a Bándy Kata megölése miatt indult nyomozást, az ügyészség pedig január elején emelt vádat P. László ellen aljas indokból elkövetett emberölés és kifosztás miatt.

A 25 éves rendőrségi pszichológus tavaly július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult haza egy pécsi sörözőből, de otthonába nem érkezett meg. Holttestét július 11-én délután találták meg a Délibáb utcában, egy bokros területen. A rendőrök aljas indokból elkövetett emberölés miatt nyomozást rendeltek el, majd július 14-én azonosították a gyanúsítottat. P. Lászlót egynapi üldözés után elfogták. A férfi beismerő vallomást tett, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Dakos József, Baranya megye rendőrfőkapitánya július 21-én sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a férfi egyedül követte el tettét. Hozzáfűzte: a gyanúsított azt állította, hogy szintetikus kábítószert fogyasztott a tett éjszakáján és a drogra alkoholt ivott. Augusztusban az igazságügyi orvos és pszichológus szakértők megállapították, hogy P. László beszámítható, beszámítási képességét kábítószer- vagy italfogyasztás sem befolyásolta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!