Belföld

2012.10.19. 19:30

Törő Gábor lett a megyei közgyűlés elnöke

Székesfehérvár – A megyei közgyűlés Törő Gábor országgyűlési képviselőt választotta elnökének, miután a Fidesz őt jelölte a megüresedett képviselői helyre és átvette mandátumát.

MTI/AP

A megyei közgyűlés pénteki ülésén bejelentették, hogy Vargha Tamás államtitkár lemondott a megyei elnöki posztjáról és közgyűlési tagságáról. A neki még járó illetményt a nyugállományú katonák szervezeteinek, illetve a gyermekotthonok lakóinak ajánlotta fel. Elhangzott, hogy Törő Gábor lemondott külsős alelnöki posztjáról. Bejelentették, hogy Vargha Tamás helyére a Fidesz és KDNP mint jelölő szervezetek a listájukról Törő Gábort javasolják elnöknek. A jogorvoslati határidő a közgyűlés kezdése előtt fél órával lejárt, észrevétel nem érkezett. Így Csurgó Katalin, a megyei választási bizottság elnökhelyettese átadta a megbízólevelet Törő Gábornak, aki letette a képviselői esküt. Tóth Erika, a Fidesz frakcióvezetője Törő Gábort javasolta elnöknek, akinek jelölését a közgyűlés elfogadta. Árgyelán János, a Jobbik frakcióvezetője, azt mondta, olyat kellene megválasztani, akinek nincs más elfoglaltsága, így a fideszes Csombó Pált javasolta, aki azonban nem fogadta el a jelölést. Így a titkos szavazáson egy jelöltre adták le voksukat a képviselők. Az eredmény: 19 szavazatból 15 támogatta Törő Gábor megválasztását. ő beszédében a köszönetnyilvánítás után kifejtette, miket tart prioritásnak. Beszélt az egészségügyről, a közlekedés fejlesztéséről, kiemelve a 81-es utat, a mezőgazdaságról és a vízbázis védelméről. Lapunknak elmondta, hogy az új szerepkörében a megyei önkormányzat főleg a tervezéssel foglalkozik majd, az egész megyére nézve kell kialakítani a koncepciót, s ezt továbbítani az országos koncepció elkészítéséhez. Azt is most kell eldönteni, hogy a 2014-20 közötti uniós forrásokat hogyan költi el az ország, így a megyében is előre kell gondolkodni. A Fejér termék programot továbbviszik, pályáznak ennek érdekében. Szeretnének őstermelőknek értékesítési lehetőséget teremteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!