Belföld

2012.06.27. 07:55

LMP: a főváros minél előbb rendezze a Trafó sorsát!

Az LMP azt kéri, hogy Budapest kulturális vezetése mielőbb találja meg az alkalmas vezetőt a Trafó élére, mielőtt az intézmény működésében visszafordíthatatlan károk keletkeznek.

MTI

Karácsony Gergely, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának LMP-s alelnöke és Hanzély Ákos fővárosi képviselő az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében jelezte, az ellenzéki párt megdöbbenéssel értesült arról, hogy a főváros vezetése érvénytelenítette a Trafó igazgatói pályázatát, így ismét nem sikerült állandó vezetőt találni az intézmény élére. 
A közel másfél éve tartó hercehurca miatt a nemzetközi szinten is jegyzett, rangos kulturális intézmény szétesőben van, a stáb egyre apad, a szakmai program több hónapos csúszással készül, a főváros azonban még mindig nem az intézmény megmentésére koncentrál - írták, hozzátéve: a jelenlegi pályázók között szerintük több olyan szakember is van, aki alkalmas lenne a Trafó vezetésére. 
"Nem értjük, a főváros miért nem tud végre szakmai alapon dönteni közöttük. Úgy tűnik, Budapest nem érzi igazán magáénak a Trafót – a budapestiek viszont igen, amit a 2011-ben, a válság ellenére is elért eddigi legmagasabb nézőszám, vagy a leköszönő igazgató tiszteletére nemrég szervezett búcsúrendezvényen megjelentek óriási száma is bizonyít" - fogalmaztak. 
Kedden derült ki, hogy új pályázatot írt ki a Fővárosi Önkormányzat a Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésére, miután az előző pályázatot érvénytelenítették. A Fővárosi Önkormányzat közlése szerint a nyári szünet végére megszületik a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!