Belföld

2011.01.12. 09:44

EU-elnökség – Terelések, útlezárások, fokozott biztonsági ellenőrzések Gödöllőn

Forgalomkorlátozások mellett gyakori igazoltatásra is számítaniuk kell a gödöllőieknek, illetve a városon áthaladóknak a magyar uniós elnökség elkövetkező hónapjaiban; különösen a nem helyben élőket vizsgálják majd át tüzetesen – közölte a polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója szerdán.

MTI

Péterfi Csaba elmondta, hogy a kordonok építését hétfőn kezdték meg, az első területzárás pénteken, az Általános Ügyek Tanácsa ülésének napján lesz. A kordonon belülre – ahol a biztonsági feladatokat a köztársasági őrezred látja majd el - csak előre kiadott arcképes engedéllyel lehet belépni. A lezárt térségek környékét a rendőrség felügyeli - tette hozzá.
   
A városba gépkocsival érkezőket arra kérik, hogy járműveikkel lehetőség szerint a vasútállomás parkolójában, a Palotakert lakótelep alsó részén, vagy a volt Rézgombos feletti parkolóban álljanak meg, de a Martinovics utcai óvoda parkolója is rendelkezésre áll.
   
Fontos, hogy a Gödöllőn autóval, vagy gyalogosan közlekedők tartsák maguknál személyi igazolványukat és lakcímkártyájukat a "kritikus" körzetekben várható gyakori igazoltatások, ellenőrzések miatt. A nem helyben élők tüzetesebb vizsgálatra számíthatnak – hangsúlyozta Péterfi Csaba.
   
A kommunikációs igazgató közlése szerint a lezárások kizárólag az általában 9-kor kezdődő tanácskozások ideje alatt lesznek érvényben. A 3-as úton 8 és 9 óra között, illetve a delegációk helyszínre érkezéséig kell forgalomkorlátozásra számítani. Ezt követően ismét zavartalan lesz a közlekedés a tanácskozás végéig, várhatóan 15-17 óráig. Az újabb időszakos lezárásra ezt követően kerül sor mindaddig, amíg a vendégek el nem hagyják Gödöllőt.
   
A rendezvények ideje alatt a 3-as út kordonok melletti részén megállási tilalmat rendelnek el, az út két oldalán parkolni sem szabad - emelte ki Péterfi Csaba, aki arról is beszámolt az MTI-nek, hogy a tanácskozásoknak helyet adó Grassalkovich kastély környéki ingatlanok tulajdonosait lakossági fórumon tájékoztatták a várható biztonsági intézkedésekről.
   
Az aktuális forgalmi változásokról Gödöllő hivatalos honlapján, valamint a helyi újságból és rádióból értesülhetnek az érdeklődők. A www.godollo.hu-n, a www.szolgalat.com honlapokon, illetve a Rádió Aktív 93.6-on folyamatosan frissítik az információkat – közölte a hivatal kommunikációs igazgatója.
   
Az Ady sétány lezárása miatt a Volánbusz terelő úton közlekedik majd, a HÉV közlekedését viszont nem érintik a lezárások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!