Belföld

2009.09.22. 08:01

Óriási dugók várhatók a Critical Mass miatt Budapesten

DH - Torlódásokra kell számítani kedd este Budapest belvárosában a Critical Mass kerékpáros megmozdulás miatt. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy "óriási dugók" alakulhatnak ki az Európai Autómentes Napon megrendezett demonstráció által a főváros érintett részén.

nincs nev

Az este fél hét után öt perccel induló menet résztvevői már jó egy órával korábban gyülekezni kezdenek a Városháza tömbjénél, amelyet fél hattól jelképesen körbelakatolnak "pár ezer bringával", idő közben megtöltve a környező Városház, Gerlóczy és Bárczy utcákat - olvasható a rendezvény honlapján.

 "Útvonal nincsen", a résztvevők szabadon választott irányban tekernek el a Nagykörútra, ahol a szélső sávban kerekeznek, majd este nyolcra visszatérnek a Városháza parkba, ahol a szokásos bringaemeléssel zárul a rendezvény, amelyen a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért, a várost érő forgalmi terhelés és szmog csökkenéséért emelnek szót. 

Az ezt támogató beruházásokat hiányolva azt írják: halaszthatatlan beruházásokat követelnek, például kerékpársávot a Nagykörútra, átbringázható belvárosi hidakat, az Andrássy úti bicikli- és parkolósáv cseréjét, több kerékpártárolót, rendszeres forgalomszámlálást, kerékpározással kompatibilis KRESZ-t.

Az érintett területekről a részletes tájékoztató a http://tinyurl.com/cmforgalom weboldalon olvasható.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!