Állatvilág

2011.08.19. 06:16

Ne legyen az eb kóborló kutya! - Rengeteg a gazdátlan négylábú a városban

Dunaújváros - Bár a szilveszterihez hasonló durrogtatás nem várható, az augusztus 20-i tűzijáték is megrémítheti az ebeket. Zárjuk őket el biztonságosan.

Szigeti Sándor

Talán soha nem volt még annyi kóbor eb Dunaújváros utcáin, mint az elmúlt időszakban. Létai Attila, az Első Magyar Állatmentő Alapítvány vezetője azt mondja: bizonyára a gazdasági válság is közrejátszik abban, hogy rengeteg gazdátlan kutya jelent meg a városban. Egyes otthonokból talán azért csapják ki őket, mert egyszerűen nincs pénz a kutyákat orvoshoz vinni, beoltatni, vagy éppen csak etetni. 

Most pedig újabb próbatétel vér a derék négylábúakra! Bár az augusztus 20-i ünnepi tűzijáták korántsem jár akkora durrogtatással, mint az évbúcsúztató, néhány hasznos tanácsot azonban nem árt megfogadniuk a gazdiknak:

- A  legjobb megoldás természetesen az volna, ha mindenki otthon maradna a kedvencével az ünnepi hétvégén, erre azonban kevés esély van. Ha kénytelenek vagyunk elmenni otthonról, zárjuk olyan biztonságos helyre a kutyát, ahol sem magában, sem értékekben nem tud kárt tenni - javasolja Létai Attila.

- Ha az ebnek még nincs egyedi azonosítója, szerezzünk be egyet, ha netán mégis elcsavarogna, akkor beazonosítható legyen a gazdája - teszi hozzá az alapítvány elnöke.  Nem volna jó a vasárnap reggelt kutyakeressésel kezdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!