Alap

2016.04.13. 16:35

Polgárőr esküvő Alapon

Alap -Nem mindennapi esemény tanúi lehettek az alapiak szombat délután. Két fiatal polgárőr, Gál-Gerlach Éva és Raffai Zoltán kötötte egybe élete fonalát az egyesület tagjainak látványos részvétele mellett.

Gál Sándor

Öt év együttélés után döntött úgy a két fiatal, hogy hivatalosan is egybekelnek. Miután mindketten évek óta polgárőrök ezért szerették volna, ha az egyesület tagjait is maguk mellett tudhatják éltük e fontos pillanatában. A polgárőrtársak örömmel vették a fiatalok felkérését, hogy legyenek részesei az esküvői ceremóniának. A családi háztól elbúcsúztatott fiatalokat a József Attila utcától a polgárőrség autója kellemes zeneszó mellett vitte - mintegy negyven autós kísérettel - az esküvő színhelyére, a művelődési házhoz.

Az ifjú pár, Gál-Gerlach Éva és Raffai Zoltán a szertartás után Fotó: Amatőr felvétel

Az intézmény előtt az egyesület tagjai polgárőr mellényben álltak sorfalat a házasulandóknak, akik a bejáratig maguk is polgárőr mellényt viseltek az esküvői ruháikon. Az anyakönyvvezető - Méhes Lajosné polgármester asszony - előtt fogadtak örök hűséget egymásnak. Mivel Zolinak az édesanyja sajnos már nem él, így az esküvői szertartás után első útjuk a temetőbe vezetett, az édesanya sírjához. A temetőlátogatás után következhetett a fényképezkedés, majd a vacsora.

Az egyesület tagjai sorfalat álltak a művelődési ház előtt

A mintegy 110 fős vendégsereg tagjai a finom étkek elfogyasztása után igazi, vidám falusi lakodalomnak lehetett részesei. A kitűnő zene mellett volt ott minden, amit ilyenkor el lehet követni. Többek között a megszöktetett menyasszonyt csak az anyós dicséretével válthatta ki az újdonsült férj - minimum minimum öt percben -, ehhez képest az ellopott menyecske cipőből pezsgőzése csak enyhe csuklógyakorlat volt. Mindenesetre a hírek szerint az ifjú férj jól állta a próbát. A menyecsketánc során szépen kibélelte a násznép a méretes fazekat. Ezt követően már csak a hajnali pirkadat jelezte a mulatozóknak, hogy lassacskán szedelőzködni kéne...

A polgárőrök persze nemcsak az esküvőnek voltak részesei, aktívan közreműködtek már az előkészületek során is. Minden tőlük telhető segítséget megadtak a fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!