A kiérkező dunaújvárosi tűzoltók fékezték meg a lángokat

2020.12.08. 07:00

Tűz volt a Győry-kastélyban

Szabó Szabolcs

Kisebb tűz ütött ki december 5-én, szombaton a Győry-kastélyban – mondta el lapunk megkeresésére Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, aki a részletekről kifejtette: – Szünetmentes tápegység gyulladt ki a perkátai Győry-kastélyban. A tüzet és a füstöt észlelve az épület beépített tűzjelző berendezése automatikus tűzjelzést továbbított a katasztrófavédelemnek. A műveletirányítási ügyelet a dunaújvárosi, a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat, összesen három gépjárműfecskendőt, egy magasból mentő létraszert és egy vízszállítót riasztott a helyszínre. Az épület kazánhelyiségében egy szünetmentes tápegység égett. Az elsőként kiérkező dunaújvárosi hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően a lángolást egy porral oltóval elfojtották, majd a szünetmentes tápot megbontották és visszahűtötték. A pusztaszabolcsi és a székesfehérvári egységek beavatkozására nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.

Lászlóné Szabó Editt, a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője a történtekkel kapcsolatban kifejtette: december 5-én 13 óra 57 másodperckor elektromos tűz keletkezett a Győry-kastély padlásterében található kazánházban. A tüzet – feltehetőleg – a szünetmentes tápegység meghibásodása okozta. A helyszínre érkező tűzoltók sikeresen elhárították a tüzet, így az más helyiségbe nem terjedt tovább. Az utómunkálatok keretein belül átszellőztették az épületet. Személyi sérülés nem történt. Köszönjük a Dunaújvárosi Tűzoltóság, az E.ON munkatársai, és a helyi szakemberek: Áldott Balázs és László Norbert által nyújtott gyors és hatékony segítséget! Az elszenvedett kár rendezése folyamatban van. A Győry-kastélyban a közművelődés szolgálatában álló munkatársaink, ennek ellenére is hatékonyan folytatják a munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!