Negyvenkét lakossági észrevételt vizsgáltak meg

2020.12.10. 11:30

Sikeres volt az idei „táblavadászat” is

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, a Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság, Dunaújváros önkormányzata, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a biztonságos közlekedés jegyében az idei évben is meghirdette a Tegyünk együtt a balesetmentes közlekedésért! elnevezésű programot.

Brousil Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko

A kezdeményezés idén is lehetőséget teremtett a közlekedés minden résztvevőjének arra, hogy a Dunaújvárost és térségét érintő közúti jelzésekkel kapcsolatos problémákat, hiányosságokat, anomáliákat jelezzék a Baleset-megelőzési Bizottságnak, egyúttal a lakossági együttműködés révén csökkenjen a közúti közlekedési balesetek száma.

A szervezők november 30-ig várták a lakosság fényképfelvétellel és rövid indoklással ellátott, közúti jelzésekkel kapcsolatos észrevételeit. A leghasznosabb észrevétel beküldőjét ajándéktárggyal díjazták, amelyet szerdán dél­előtt adtak át a városi rendőrkapitányságon.

Orosz Csaba, Farkas Tibor, Kőhalmi László, Várady Tamás, Bálint Viktor, Debreczeni Tamás és Suszter Tamás Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Mint azt a díjátadáson Suszter Tamás városi rendőrkapitány elmondta, a beérkezett 42 javaslatból Várady Tamásét választották ki, így ő vehette át a díjat. A kapitány megragadta az alkalmat, és ezúton is minden városlakót arra biztatott, hogy éljen a jövőben ezzel a lehetőséggel, és küldje el akár az önkormányzatnak, akár a rendőrségnek az észrevételeit, hogy ezzel is biztonságosabbá tehessék a közlekedést a városban.

Szintén ennek fontosságáról szólt Orosz Csaba önkormányzati képviselő, az önkormányzat közbiztonsági és környezetvédelmi bizottságának elnöke, aki elmondta, hogy ez a fórum sokkal hatásosabb, mint ha a városlakók csak a közösségi portál oldalain, csoportjaiban osztják meg észrevételeiket, mivel azok itt nem süket fülekre találnak, tehát elősegíti a megoldást.

A díjat elnyerő Várady Tamás elmondta, hogy közlekedőként egy, a Bagolyvárnál lévő kereszteződés problematikájára szerette volna felhívni a figyelmet, ahol autósként több esetben nem kapta meg az elsőbbséget a Csillagfény utcában a Szilvás utca felől érkezőktől, annak ellenére sem, hogy tábla jelzi a kötelező elsőbbségadást. Az utcában autók parkolnak, és mint mondta, ez csak nehezíti a közlekedési helyzetet.

Várady Tamás észrevételét díjazták

Kőhalmi László, címzetes rendőr főtörzszászlós elmondta, hogy azért Várady Tamás észrevétele nyerte a díjat, mert a program célja a baleset-megelőzés, és ennek a közlekedési szituációnak a felülvizsgálatával baleseti helyzetek szüntethetőek meg.

Debreczeni Tamás a városüzemeltetési osztály képviseletében elmondta, hogy jövő év elején, amint az időjárás engedi, akár helyszíni szemle keretében felülvizsgálják a szóban forgó helyszínt valamint a közlekedési szituációt, és döntést hoznak ennek javítása érdekében.

Bálint Viktor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatósága Dunaújvárosi Mérnökségének vezetője elmondta, hogy az összes beérkezett lakossági észrevételt megvizsgálták. Három esetben intézkedést is foganatosítottak. Elmondta, hogy több észrevétel esetében a törvényi, jogszabályi, egyéb műszaki előírások nem teszik lehetővé a lakosok által vélelmezett problémák megoldását, példaként a beküldött, sebességkorlátozó táblákat firtató észrevételeket említette.

Az átadott díjat a Fejér Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ajánlotta fel a nyertesnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!