„Napfény a csüggedőnek, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen”

2020.12.17. 11:30

Gyermekmosoly-pályázat 2020, több mint ezer csodás fotóval

Huncut, csibészes, cuki, komoly, fülig érő, sejtelmes, aranyos és még sorolhatnánk, milyen édes a gyermekek mosolya egy-egy jól elkapott pillanatban.

Molnár Emese

Gyermekmosoly címmel újabb versenyt hirdettünk meg, amelyre olvasóinktól vártuk a csemetéikről készített fényképeket. Rengetegen neveztek a megmérettetésre, szebbnél szebb fotókat küldtek be nekünk. Nem is lehetne rangsorolni a több mint ezer nevezőt, így az olvasókra bíztuk a döntést. Két kategóriában lehetett nevezni: a 0–3 éves és a 4–7 éves gyermekek kerültek egy csoportba. A fotókat feltöltöttük az online térbe, innentől kezdve pedig az olvasók szavazhattak arról, hogy adott kategóriákban melyek a legszebbek. Az első három helyezett gyermek egy könyvekkel teli értékes ajándékcsomagban részesült, amelyet szerkesztőségünkben vehettek át. Itt természetesen egy rövid interjú keretében szerettük volna jobban megismerni a nyerteseket.

A nagyok között Farkas Cintia lett az első. Képünkön anyukájával, Pacsó Andreával szerepel Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Kertész Dominik picit félénk volt, de már most látszik, hogy egy igazi sármőr, ő lett a kicsik között az első. 2019. március 26-án született. Anyukája, Rigó Viktória elmesélte, hogy kisfia mindenhova felmászik. Egyszer zsemlét csent el az asztalról, és huncut mosollyal az asztal alá bújt vele. Ezt örökítette meg anyukája, ezzel a képpel neveztek. A nagybátyja futsalozik, apukája szereti a focit, így nem csoda, hogy imád labdázni Dominik. Kassai Kitti tizenöt hónapos csöppség, ő a második helyen végzett. Szülei, Kassai Sándor és Kassainé Márton Andrea elmondták, egy ismerősnél látták a felhívást. Egy délelőtti játék alkalmával készített képpel neveztek, majd értesítették ismerőseiket a versenyről, a szavazásról. A kicsik között a harmadik helyen végzett Molnár Zsombor. Ő és anyukája betegség miatt nem tudtak eljönni szerkesztőségünkbe. A nyereményüket a nagymama vette át. A mezőfalvi családban a tizen­nyolc hónapos csöppség az első gyermek.

Kassainé Márton Andrea, Kassai Sándor és a tizenöt hónapos kis csöppségük, Kassai Kitti

Farkas Cintia idén négyéves, ő az első helyen végzett a nagyok kategóriájában. Anyukájával, Pacsó Andreával érkeztek hozzánk. A versenyre beküldött képet egy reggeli készülődés alkalmával készítette a kislányáról. Miután bekerültek a versenybe, minden ismerőst riasztott, hogy szavazzanak. Cintia nagyon szeret oviba járni, az Aranyalma tagóvoda aprósága. Guzsván Máté a második lett a versenyen. Anyukája, Grőb Gabriella elmondta, volt egy bölcsis záróbuli, előtte pózolt a kis Máté, és akkor készítették a versenyre nevezett fotót. Bár egy kicsit szégyenlős volt az átadáson, örült a család az ajándéknak, amelyet aztán otthon együtt fedeztek fel. Bálint Fanni a Napsugár tagóvodába jár. 2016-os születésű, és a második helyezett lett. Körülbelül fél éve készítették azt a képet, amellyel a versenyre neveztek. Anyukája, Bálint Noémi elmondta, bár nem híve a versenyeknek, ám az értékes nyeremények miatt beneveztek, hiszen, ahogy mondta, a könyv érték.

Ezúton is köszönjük a nevezéseket, és szívből gratulálunk a nyerteseknek!

Bálint Fanni és anyukája, Bálint Noémi
Guzsván Máté és anyukája, Grőb Gabriella Fotó: amatőr felvétel
Molnár Zsombor a harmadik helyezett lett Fotó: amatőr felvétel
Kertész Dominik és anyukája, Rigó Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!