Szőnyegen

2024.04.15. 16:30

Pupp újabb nagy lépése a válogatottság felé

Kiskunfélegyházán rendezték a birkózó U17-es korcsoport szabadfogású és női válogató versenyét, amin a DKSE színeit Pupp Viktória képviselte a 65 kg-os súlycsoportban.

Gallai Péter

Kiss Károly edző és Pupp Viktória

Fotó: DKSE

Az első fordulóban fölényesen kezdve, pécsi ellenfelét győzte le tussal, majd egy esztergomi lánynál bizonyult jobbnak pontozással. Az utolsó körben technikai tussal győzedelmeskedett, ezzel aranyérmet szerzett. 

A versenyen bemutatott teljesítménnyel ismét megerősítette a korosztályos válogatottban a helyét. Az ez évi magyar bajnokság lesz az utolsó állomás, melyen végleg eldőlhet, hogy ebben a súlycsoportban ki képviselheti Magyarországot a közelgő korosztályos Eb-n. Az országos bajnokságot április 27-én rendezik Abonyban.

Tombor István vezetőedző arról is beszámolt, hogy április elején az iskolai szünetet kihasználva, németországi edzőtáborban vett részt  tizenöt tanítványuk. 

– A Burghausen csapatával már szoros kapcsolatot épített ki egyesületünk, az elmúlt években több közös programot valósítottunk meg.

Az idei edzőtábor célja az országos bajnokságokra történő felkészülés mellett a közösségépítésről, a sportág iránti elkötelezettség mélyítéséről szólt.

A németországi küldöttség
Fotó: DKSE

– A gyerekek napi két edzésen vettek részt, ahol a technikai ismereteiket bővíthették és küzdelem közben is tesztelhették felkészültségüket, fizikai képességeiket. A kimerítő foglalkozások mellett, több kulturális program megvalósítására jutott idő. A tábor szakmai munkáját Szűcs István szakosztályelnök felügyelte, a szakmai munkát Fehér Krisztiánnal irányítottuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában