A jövőt nevelik

2024.04.22. 18:00

Pont nélkül búcsúztak, köszönet a fiatalok egész éves munkájáért

A röplabda NB I Extraliga a 9-12. helyért folyó rájátszás hatodik fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese vasárnap a MEAFC-Peka Bau csapatát fogadta. Az újvárosiak a szezon utolsó meccsén is vereséget szenvedtek, így szerzett pont nélkül zárták a 2023/2024. évi bajnokságot.

Gróf András

Vasárnap este hazai pályán játszotta utolsó meccsét a DKSE

Fotó: Laczkó Izabella

Dunaújvárosi KSE – MEAFC-Peka Bau 0:3 (-14, -16, -20)

Dunaújváros Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Nagy Zsombor, Szabó Péter.

Dunaújvárosi KSE: Béres, Németh Z., Gőczi, Cserép, Kisházi, Peredi, Kuti M. (liberó). Csere: Vadász, Farkas L., Makó, Juhász B., Papp T. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

MEAFC-Peka Bau: Faragó, Kanellopoulos, Fenyvesi, Gombkötő, Komlósi, Árva M., Dudás T. (liberó). Csere: Kapusi, Simkó, Kovács Z. Vezetőedző: Varga László.

Tomanóczy Tibor:

Először is köszönet jár az egész éves teljesítményért a játékosoknak, akik becsülettel végig dolgozták ezt az időszakot. Persze azt már az induláskor tudtuk, hogy nem mi leszünk a bajnokok. 

– Próbáltunk a fiataloknak mérkőzéseket adni, amely remélhetően a jövőben kamatozik majd. Mi a jövő röplabdázóit neveljük, akik láthatóan sokat fejlődtek az elmúlt időszakban. Ez az U20-as tegnapelőtti meccseken eredményben is mérhető volt, hiszen mindkét találkozón 3-0-ra győztünk. A borsodiak ellen a sikert elérő U20-as csapattal kezdtem, akiken egy kisebb fáradtság látszott, amely abban mutatkozott meg, hogy egy-egy ütemmel lassabbak voltak, mint a miskolci felnőtt ellenfelek. Ezúttal is becsülettel helyt álltak a srácok, hiszen mindenkinek játéklehetőséget adtam. Örömmel láttam, hogy mindenki bizonyítani tudott.

A célunk az, hogy az U20-as bajnokságban minél jobb eredményt érjünk el, erre készülünk a továbbiakban.

A forduló másik találkozóján a Vidux-Szegedi RSE csapatát saját pályáján verte 3:1-re a TFSE gárdája.

Az alsóházi rájátszás végeredménye: 1. MEAFC-Peka Bau 15 pont, 2. TFSE 12 pont, 3. Vidux-Szegedi RSE 9 pont, 4. Dunaújvárosi KSE 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában