Barna Olivér búcsúgólja

2024.04.21. 11:46

Negyedik helyen a világbajnokságon

A dániai U18-as divízió I/A-s jégkorongvilágbajnokság zárónapján szombaton a magyar válogatott legyőzte Japánt, ezzel a negyedik helyen zárt.

Agárdy Csaba

Forrás: jegkorongszovetseg.hu

Ha úgy tetszik, nyugodtan várhatta a Japán elleni zárómeccset a magyar válogatott Frederikshavnben, hiszen a bent maradást már elérte a csapat, az éremről viszont – sajnos – lemaradt.

A magyar válogatott 6-3-ra nyert (a dunaújvárosi Barna Olivér gólt szerzett), így szépen búcsúzott a tornától, a korosztály válogatottja pedig jövőre is ebben a divízióban játszhat a világbajnokságon, vagyis megőrizte helyét a világ legjobb tizenhat csapata között. Ez még akkor is igaz, ha figyelembe vesszük, hogy Oroszországot és Fehéroroszországot a nemzetközi szövetség (IIHF) nem engedi indulni a vébéken. 

A torna legjobb hátvédje Lencsés Dávid lett, a magyar csapat legjobbja Laskawy Ferenc, aki egyúttal a kanadai táblázaton is az élen végzett. A szakmai stábban ott volt a dunaújvárosi edzők közül Tokaji Viktor és Strenk Hunor is.

Japán–Magyarország 3-6 (0-1, 0-2, 3-3)

Magyarország: Király - Lencsés, Balogh – Prém (1), Vén – Franyó, Szongoth Döme (1) – Nagy D. (1)
Barna O. 1, Antonijevic, Laskawy (2) – Lobenwein 1, Schmidt, Mester – Schwartz 1, Szongoth Domán (1), Fehér K. 1 – Mayer (1), Almás 1 (1), Nagy A. (1) – Lőczi 1
Szövetségi edző: Svasznek Bence.

A világbajnokság végeredménye:

1. Németország, 2. Ukrajna, 3. Ausztria, 4. Magyarország, 5. Dánia, 6. Japán.

Németország feljutott az elit csoportba, míg Japán kiesett a divízió I/B-be.

Forrás: jegkorongszovetseg.hu 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában