Bajnoki ezüstérem

2024.04.14. 17:30

Horváth Máté Sebestyén a szezon legértékesebbje

Nem sikerült a címvédés a dunaújvárosi R’Angles-KCR OB IV-es jégkorongcsapatának. A szombati bajnoki döntőben 7–5-re kikapott a VIP Wizardstól.

Agárdy Csaba

Az aranyérem egy meccsen dőlt el, a találkozót szombaton délután vívták a csapatok a budapesti Vasas Jégcsarnokban. Az összecsapást a dunaújvárosiak így várták a Facebook-oldalukon.

– Ellenfelünk nem lesz ismeretlen számunkra, hiszen a legutóbbi szezonban már találkoztunk a középszakasz során, illetve legutóbb a harmadik helyen zárták a bajnokság küzdelmeit. A VIP Wizards B-csapata a már eddig is rutinos keretét a nyár folyamán tovább erősítette, így igazán kemény küzdelmes mérkőzésre van kilátás.

Közhely, de igaz, egy bajnoki címet megnyerni nagyon nehéz, megvédeni még nehezebb.

De igyekszünk mindent megtenni a minél jobb eredményért.

Az R’Angels bizakodva várhatta a finálét, hiszen  odáig veretlenül jutott el, de ahogy mondani szokás, egy meccsen  bármi megtörténhet. Ezúttal meg is történt, hiszen a dunaújvárosiak az egyetlen  szezonbeli vereségüket pont a  döntőben szenvedték el.

R’Angels-KCR – VIP Wizards B 5–7 (1–2, 3–2, 1–3)

R’Angels: Fejér (Link) – Madarász, Várnagy, Lengyel, Horváth M. 4, Juhász (1) – Szabó T., Nagy T., Németh S., Marosi 1, Hetényi (1) – Kaszás, Herku, Abonyi (1), Jakab, Erőss (1), Szloboda, Berkes. Edző: Szepessy Gergő.

A vezetést a dunaújvárosiak szerezték meg a 7. percben,  majd ezután fej fej mellett haladtak a csapatok. Fél perc volt hátra, amikor még mindig 5–5 volt az állás. Ezután azonban  fél perc alatt két gólt kapott az R’Angels,  és ezzel el is dőlt az aranyérem  sorsa. A második gól  előtt az egyenlítés reményében Szepessy Gergő lehozta kapusát, de az árván hagyott Angles-kapuba betalált a rivális.

Dolmán Gábor az R’Angels-KCR csapatvezetője így értékelte az ezüstérmet: – Nem volt jobb az ellenfelünk, majdnem hosszabbítás döntött. Csalódottak vagyunk, címvédésre készültünk. De elmondtuk a játékosoknak, hogy 

ez volt a második szezonunk, vívtunk két bajnoki döntőt, abból egyet megnyertünk,

és összesen három vereségünk van. Az út elején járunk, ezért összességében nem lehetünk elégedetlenek a teljesítményünkkel. Az pedig örömteli, hogy a bajnokság legértékesebb játékosának a mi hokisunkat, Horváth Máté Sebestyént választották.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában