Ifjúsági vébé

2024.04.16. 15:30

A második bravúr nem sikerült

A dániai divízió 1/A-s U18-as jégkorong-világbajnokság második körében hétfőn a magyar válogatott 8-2-es vereséget szenvedett a németektől.

Agárdy Csaba

Fotó: jegkorongszovetseg.hu

„Szinte tökéletes meccset játszottunk, szervezettek voltunk, kompaktak voltunk, magasan volt a harci szintünk, a párharcokat megnyertük, ezen az úton kell menni tovább” – mondta a fiúknak a hétfő délelőtti megbeszélésen az U18-as válogatott szövetségi edzője, Svasznek Bence. Kiemelte a második harmad elejét, amikor a magyar csapat olyan nyomást helyezett ellenfelére, hogy a dánok első védősora két-két és fél percig a pályán volt, mert nem tudtak cserére menni – olvashatjuk a Magyar Jégkorong Szövetség honlapján. A mieink 4-1-re győzték le a házigazda dánokat.

A tavaly még a világbajnokság elitcsoportjában – a világ tíz legjobb nemzeti csapata alkotja a mezőnyt – szereplő, onnan a divízió I/A-ba kieső németek voltak a dunaújvárosi Barna Olivért is tagjai között tudható válogatottunknak. Ezúttal nem sikerült a bravúr.

Németország–Magyarország 8-2 (2-1, 4-1, 2-0)

Magyarország: Pásztor (Király O.) - Prém, Vén (1) – Balogh Á., Franyó – Lencsés D. (1), Szongoth Döme (1) – Nagy D.
Barna O., Antonijevic 2, Laskawy (1) – Lobenwein, Schmidt, Schwartz – Lőczi B., Szongoth Domán, Nagy A. – Mester, Almás, Fehér K. – Mayer
Szövetségi edző: Svasznek Bence

Csapatunk, amelynek edzői stábjának két egykori Acélbika, Tokaji Viktor és Strenk Hunor is a tagja, a keddi szünnap után április 17-én szerdán 13 órai kezdettel Ausztriával méri össze az erejét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában