DKKA

2022.06.15. 15:26

Wéninger kölcsönben a NEKA-nál folytatja

A Dunaújvárosi Kohász együttese kedden este jelentette be hivatalos felületein, hogy az elmúlt szezonban kiváló teljesítményt nyújtó kapus, Wéninger Alexandra a most feljutott Nemzeti Kézilabda Akadémiánál tölti kölcsönben a 2022/23-as szezont.

Gallai Péter

Fotó: kohaszkezi.hu

A DKKA-t a NEKA kereste meg a kéréssel, ugyanis elsőszámú kapuvédőjükre, a korábban négy idényt a dunaújvárosi klubnál töltött Németh Katára sérülés miatt hosszabb ideig nem számíthat a Dunaferrel egykoron legnagyobb sikereit elérő Bohus Beáta vezette csapat.  A klubvezetés a játékossal történt egyeztetés után hozzájárult, hogy Wéninger Balatonbogláron folytassa.
– Örültem a megkeresésnek, mivel lesz lehetőségem minél többet játszani, ami a DKKA-nál nem lett volna biztos, hiszen két remek és tapasztalt kapus szerepel nálunk a következő szezozban. Egyik szemem sírt, a másik nevetett, mert nagyon megszerettem a csapatot, de úgy éreztem, erre a hívásra nem mondhatok nemet. Sok sikert kívánok a lányoknak és az egész DKKA-nak az elkövetkezendő szezonra és remélem lesz még lehetőségem Dunaújvárosban játszani - idézte Wéningert a Kohász honlapja.
Mint ismert, a csapattal EHF Kupát nyerő Oguntoye Viktória visszatér Dunaújvárosba, mellette pedig a Horvát Gabrijela Bartulovic marad a kapuvédő az új szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában