Kovács Zsófia és Mayer Gréta döntős helyei

2022.06.17. 19:22

Jól kezdték a világkupát

Jól szerepeltek a magyar tornászok a szlovéniai világkupa-kvalifikáció első napján, ahol a hölgyek két szeren, ugrásban és felemás korláton versenyeztek.

MD

Koper 
Utóbbin két magyar indulóért szoríthattunk, a DKSE kiválósága, Kovács Zsófia mellett az Eb-ezüstérmes Székely Zójának. Mindkét sportoló remekelt, Kovács elsőként, 14.100 ponttal, Székely másodikként, 13.750 ponttal jutott a fináléba. A dunaújvárosi olimpikon ugrásban is kiválóan teljesített: 13.275 ponttal szintén a legjobb lett, így ezen a szeren is döntőzhet. A nap harmadik női versenyzője a szintén DKSE sportoló Mayer Gréta volt, aki ugrásban 12.725 ponttal hetedikként lett finalista. 

A DKSE két tornásza szerepel a szlovéniai versenyen

Draskóczy Imre szövetségi kapitány: – Azt hozták a lányok az első napon, amit elvártunk: jó gyakorlatokat. Kovács Zsófia új ugrása az Európa-bajnokság tekintetében is biztató, úgy tűnik, ahogy a férfiaknál a lólengés a magyarok szere, úgy a nőknél az a lóugrás. Fele­más korláton is jól szerepeltünk, a selejtezőbeli helyezések mindenképpen esélyt adnak az éremre, de a lényeg az, hogy a gyakorlatok legyenek hibátlanok a döntőben. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában