Labdarúgás

2022.06.21. 20:06

Az év utánpótlásedzője a baracsi Körmendi Zsolt

Impozáns környezetben, a MOL Aréna Sóstó földszinti kerengőjében tartotta évzáró gáláját a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága. A szezon legjobbjait köszöntötték.

Horog László

Fotó: NAGY NORBERT

Az évzáró csak később, késő délután kezdődött, ám a szövetség munkatársai már reggel megkezdték a helyszíni munkálatokat. A rendezvényen 1600 érmet, több mint száz serleget, háromszáz labdát, az Aranycsapatról írt könyveket, emlékplaketteket osztottak ki. A megyei közgyűlés elnöke, dr. Molnár Krisztián köszöntötte a csapatokat, elmondta, Fejérben mindig rend volt a bajnokság különböző osztályaiban, nívós küzdelmek zajlottak. Gratulált a díjazottaknak és megköszönte a megyei futballban dolgozók munkáját. 

Az ünnepségen Schneider Béla (balra), Körmendi Zsolt, a baracsi díjazott és dr. Molnár Krisztián Fotó: FMLSZ

A bajnoki évet az FMLSZ igazgatója, Schneider Béla értékelte, elmondta, egyre szélesebb a bázis, sokan futballoznak, a szervezett bajnokságok, egyéb programok kapcsán Fejérben 12 600 sportoló kergeti a labdát, ami Fejér népességének ismeretében, országos viszonylatban is kiemelkedően jó szám. A bajnokság három osztályában nívós küzdelmek zajlanak, valamint immár két esztendeje fut a megyei kispályás bajnokság is, amelyen olyan csapatok jutnak szóhoz, amelyek a jelenben nem rendelkeznek nagypályás, versenyszerűen szereplő együttessel. Megköszönte az elnökségi tagok, a bizottsági vezetők és tagok áldozatos munkáját, és gratulált a kitüntetetteknek. Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere az Alba Ligában szereplő együtteseket méltatta. 


Aztán következtek a díj­átadások, elsőként Kapin Zsoltot köszöntötték, aki Enyingen és körzetében dolgozik az OTP-Bozsik intézményi programban, azon a helyi iskolák és óvodák nebulói vesznek részt. A pedagógus hosszú évek óta dolgozik azon, hogy már az óvodások is közel kerüljenek a labdarúgáshoz. 
Ugyanezen intézményi program kapcsán ismerték el a fehérvári Slett Csaba munkáját. A Vörösmarty Mihály Általános Iskola pedagógusa vezeti és irányítja immár egy évtizede a koronázóvárosban zajló munkát. 
Fejér Megye Labdarúgásáért díj bronz fokozatát Flórián Gábor, az Ercsi Kinizsi elnöke kapta, aki játékosként kizárólag a Kinizsiben futballozott, majd lett a klub elnöke. Először 2000-ben kapott bizalmat, öt éven át irányította az egyesületet, majd 2016-ban ismét őt választották a klub első emberének. 


A rácalmási Garda Istvánt is méltatták, aki huszonhárom éve kezdte építeni a településen az utánpótlásbázist, amelyet azóta is vezet, valamint 2010 óta a felnőttek szakosztályát is irányítja. Az ezüst fokozattal a gyúrói Serák Krisztina, valamint a bakonycsernyei Osgyán Gábor munkáját ismerték el. Előbbi húsz éve tevékenykedik Gyúró labdarúgásában, utóbbi három évtizede dolgozik a csernyei futballban. Arany fokozattal Németh Gyula munkáját díjazták, aki a megyei szövetség fair play bizottságának 18, a fegyelmi bizottságnak pedig 6 éve tagja, továbbá a legmagasabb elismerésben részesült a móri futballban közel fél évszázadot lehúzó Négele Tibor is. 


Az év utánpótlásedzője a baracsi Körmendi Zsolt, valamint a sárbogárdi Pajor László lett. Körmendi a Dunaújvárosi Kohásznál ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, később dolgozott Előszálláson, Rácalmáson, évek óta Baracson tevékenykedik. Az év játékvezetője Rózsa Ádám, az év asszisztense pedig Varga Patrik lett, a sípmestereknek a díjat a megyei JB elnöke, Sári Csaba adta át. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában